Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

 • Hopelijk is iedereen weer gezond de feestdagen door gekomen. Wij wel in ieder geval, hoewel het niet mijn favoriete tijd van het jaar is, was het toch heel gezellig.Met de kerst zijn we lekker uit eten geweest met […]

 • Diane schreef een nieuw bericht, hoop gedonder 1 maand geleden

  Ben ik weer. En ik zit weer achter de laptop. Mijn mobiel is heel langzaam dood aan het gaan helaas. Hij ziet mijn simkaart niet meer dus ben ik mijn pas nieuwe snelle super internet kwijt. Van alles geprobeerd om […]

 • Vanmiddag liep de buurman te zoeken. Zijn fox hondje was weg en hij kon hem nergens vinden. Tonnie had wel iets van gejoel gehoord maar verder niks gezien. 

  De buurman was bang dat hij bij ons terecht was […]

 • Het leven is een beetje saai hier. Ik ben nog steeds druk met het schoon maken van wol. Hoewel ik nu wel resultaat begin te zien. Mijn kast wordt langzaam maar zeker gevuld met schone wol, klaar om te […]

 • Dit moet ik even kwijt. Een paar jaar geleden vertrokken onze goede Amerikaanse vrienden hier uit legend. Omdat hij dodelijk allergisch is voor wespen, en die zij er hier nogal wat.

  Ze hadden in de loop van de […]

  • Ja zo gaat het ook. Kaartje in mijn zak dan maken we de deur open.

  • Onvoorstelbaar maar waar. Ik ben er blij mee. Mijn vrienden willen het nogmaals proberen op deze manier, weliswaar met wat strengere voorwaarden. Maar we kunnen nogmaals proberen om een jong gezin er in te krijgen. En zijn al bezig met een jong stel met kind die nu bij pa en ma in twee kamertjes leven.

  • Het ingrijpen is niet aan ons. Omdat ze er niet uit kwamen vanuit Amerika hebben ze ons gevraagd of wij wilden helpen. En omdat het zeer goede vrienden zijn hebben we dat gedaan. Hij is er uit. Maar heeft maar heel weinig mee genomen. De rest zoeken we de komende tijd uit. Gooien weg wat echt niks is. Zoals die kleding die heeft hij achter gelaten. Dat gooi ik de straat op en wordt gegarandeerd mee genomen door iemand die het wel kan gebruiken. Kasten etc laten we staan voor de volgende bewoners. Het zal wel een jong stel worden die moeten beginnen met niks. Dus die hebben dan geluk.

 • Diane schreef een nieuw bericht, Heel veel wol. 3 maanden geleden

  Ik heb nogal wat wol bij elkaar gescharreld dit jaar. Aller eerst natuurlijk de wol van mijn eigen schaapjes. Dan mocht ik George knippen toen hij nog bij de oude eigenaar stond. En vervolgens werd ik gevraagd nog […]

  • Eigenlijk wil ik er mooie projecten mee maken en die dan verkopen. Dat geld gaat een groot gedeelte in onze spaarpot voor een vriend voor George de alpaca. En een gedeelte wil ik in een pot stoppen. Die ik wil gebruiken voor de soms noodzakelijke hulp aan dieren. Ik betaal nog al eens de dierenarts zodat dieren behandeld kunnen worden. Maar dat gaat nu dus uit ons eigen geld. Een hulppotje zou een uitkomst zijn. Ik weiger nooit wol die aangeboden wordt:) maar ik denk dat opsturen best duur gaat worden. Wel heel lief van je om dit aan te bieden. En misschien kan ik straks ook wat gesponnen wol verkopen. Ik kijk wel hoe het loopt. Voorlopig ben ik 14 uur per dag bezig met wol haha.

 • Diane schreef een nieuw bericht, Beetje gaar. 3 maanden geleden

  Kennen jullie dat. Al een hele tijd willen we richting Boedapest. Daar hebben we in het verleden langs de snelweg achter de benzinepomp ooit een dump gezien met deuren en ramen uit sloop huizen.  We moeten een […]

 • Langzaamaan beginnen we te wennen aan geen Barát. Ik betrap mijzelf nog wel steeds dat ik automatisch om me heen kijk of hij niet ergens ligt en alles goed is. Dat moet nog slijten.

  Vandaag eindelijk weer er aan […]

  • Inderdaad bij mij niks geen bestrijding. Vorig jaar moest ik met de vogels delen. Maar dit jaar heb ik ze tot nu voor mij zelf:). Ik geef de bomen alleen in het voorjaar lekker wat vijverpoep en mest uit de stallen.

 • Diane schreef een nieuw bericht, Tsja. 3 maanden, 2 weken geleden

  Ik ben moe van heel veel denken. En dat komt door onze oude Barát. Twaalf jaar is het beest. En hij werd zwak op zijn achterhand. Langzaam maar zeker steeds erger.

  Hij werd mager maar volgens ons at hij wel […]

 • Diane schreef een nieuw bericht, Moordenaars. 3 maanden, 3 weken geleden

  Nee niet schrikken. Het is best wel zielig maar heeft ook wel humor en we kunnen er niet echt iets tegen doen.

  Naast ons huis ligt onze oprit en daarnaast is de eenden wei die vol staat met bomen zoals kweepeer, […]

  • Nee. Ik heb ze geruild voor maïs. Als ik schud dan zijn die dingen ook zo rot. Ze zijn knoerthard maar heel slecht te bewaren. En de maïs is voor mijn wintervoer. Maar volgens mij hebben de eendjes het zelf ook door. Ze liggen daar meestal niet meer snachts:).

  • Ik vind er niks aan. Alles geprobeerd.

 • Diane schreef een nieuw bericht, Wol wassen.  4 maanden geleden

  Doordat ik vandaag hals over kop al mijn wol naar binnen heb moeten halen, vanwege de regen, bedacht ik me om vandaag daar ook maar eens een blog aan te besteden. Ik zie op fb steeds meer mensen die toch wel […]

 • Diane schreef een nieuw bericht, Het wordt kouder. 4 maanden geleden

  Ja het wordt echt kouder. Overdag mogen we nog absoluut niet klagen, maar tegen de avond is een extra vest nu toch wel nodig.

  Het is ook te merken aan de natuur natuurlijk. Het oogsten is nu in volle gang. […]

 • Diane schreef een nieuw bericht, Pruts tijd. 4 maanden, 1 week geleden

  Met al dat prutsen zijn we stiekem wel allemaal heel druk. Mijn mams heeft zich volledig op het voedsel gestort. En doet niet anders dan fruit en groenten inmaken in potten, de vriezer. En flessen vol sap wordt er […]

 • Diane schreef een nieuw bericht, Slowaakse eten. 4 maanden, 1 week geleden

  Vandaag kwam mijn broertje uit Slowakije over met een groep vrienden. Één van die vrienden wint prijzen met zijn goulash.

  Dus die kwam vandaag goulash voor ons maken. Rond twaalf uur waren ze hier en niet l […]

  • Vandaag was ons gegund en was een mooie dag. De afgelopen twee dagen liepen we ook met een trui.

  • Ik heb dit toe gelaten. Ik ga er niet over in discussie. Maar onze mening verschilt. Wat zal betekenen dat ik dan niet van dieren hou volgens jou mening. Het zij zo.

 • Diane schreef een nieuw bericht, Van alles wat. 4 maanden, 2 weken geleden

  Gelukkig raken we langzamerhand aan het eind van de tomaten. We hebben 2 kilo tomatenpuree gefermenteerd, dat zijn aardig wat potjes. Dan heb ik een liter of drie kurry tomatenketchup gemaakt. Voor de eerste keer […]

 • Dit is eigenlijk al een oud verhaal, wat nu weer nieuw leven in geblazen is. Overal waar je komt in Hongarije zie je ooievaars. Maar niet hier op het dorp. De mensen hier vertellen mij dat er vroeger wel veel […]

 • Een mijlpaal. Twee dagen geleden dacht ik dat ze dood ging. Nu zit de tweede antibiotica er in. En ze doet het goed.

  Gisteravond eerst gewapend met mondkapjes, koplamp en een bus poeder kippen inpoederen tegen […]

  • Ja zeker weten. Vanavond nog wel even alles checken. En kijken of ze echt geen honger heeft. En dan slapen. Maar het blijft nog even spannend. En ik zal nog een heel tijdje extra in de gaten houden.

  • Piret mix staat er op het potje. Ze hebben ook een website http://www.piretmix.hu.
   Het is nu al stukken minder. Ik denk dat we van het weekend nog een keer poederen. We hebben naast de kippen ook de stokken etc ingepoeierd en merken al een flinke daling van die akelige kriebelbeestjes.

  • Het kan veel simpeler. Als je dat poeder niet simpel kan krijgen. Jaag je alle kippen het hok uit. Alle eieren er uit. En dan diezel er in smeren of spuiten op wanden en stokken etc. Paar uur laten zitten dan hok luchten. Dus het beste kan je dat smorgens doen dan.

 • Diane schreef een nieuw bericht, Sssst. 4 maanden, 3 weken geleden

  Vanmorgen eerst naar de stal gelopen met een eng gevoel. Je hoopt dat ze de nacht door gekomen is. Maar de kans is groot van niet.

  Maar ik had reden tot een vreugdesprongetje. Ze leeft nog dus we mogen nog […]

 • Diane schreef een nieuw bericht, Kleine babetje. 4 maanden, 3 weken geleden

  Vandaag weer eens een dag van heel druk maar niks gedaan. Vanmorgen mijn meiden melken, Lotte de mama van Babetje, altijd als eerste. En die staat gewoon met volle uiers. Dat klopt niet, of Babetje eet niet, of […]

  • Durf ik niet te zeggen. Het is bijna hetzelfde als bakingpowder. Maar het werkt snel inderdaad. Het maakt de verzuring base en ze gaan ervan boeren. Zeker als je daar naast ook de buik masseert en het dier wat omhoog zet met zijn voorpoten.

 • Diane schreef een nieuw bericht, Gewond en druk. 4 maanden, 3 weken geleden

  Zul je altijd zien natuurlijk, nu Tonnie beperkt is in zijn kunnen krijgen we het even heel erg druk.

  Ik had twee ton graan besteld bij Tamás mijn hooiboer en nu dus ook burgermeester. Tamás heeft een jeep en a […]

 • Meer laden

advertentie