Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Beren kijken

Hallo allemaal,

Vandaag eerst Lotte naar school maar ze was al om half 12 uit dus met zijn allen naar school om Lotte op te pikken en dan naar veresegyház om beren te kijken. Maar voor ik Lotte mee kreeg van school wilde de leraar mij eerst nog even spreken. Goed nieuws, als Lotte haar Hongaars nog wat beter onder de knie krijgt, wat niet meevalt natuurlijk en extra tijd besteed aan een aantal vakken dan mag ze in augustus een toets doen en als ze die goed doet mag ze gewoon door naar de volgende klas. Het is veel meer dan ik verwacht had want ik weet dat het voor Lotte niet altijd even makkelijk is allemaal. Maar we hebben goede hoop en het zou mooi zijn als ze dit jaar ondanks de verhuizing en taal problemen niet zou verliezen natuurlijk.

[cleeng_content id=”474840971″ description=”Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u” price=”0.39″ referral=”0.05″]DSCF6661 berenpark 2006

maar goed na dit gesprek met een positief gevoel in de auto op zoek naar beren en wolven. Bij het eerste stoplicht stond een duidelijk bord rechtsaf naar de beren en daarna geen bord meer te bekennen. Dit zijn we inmiddels gewend hier in Hongarije dus omdraaien want dan heb je goede kans dat er wel borden staan. En ja hoor het lukte wel een bord aan de andere kant nog even een keertje vragen en toen hadden we het gevonden. Ondertussen was het serieus gaan regenen, en de portier had denk ik geen mensen verwacht die dag, maar als echte Hollanders laten we ons niet tegenhouden door een beetje regen. Maar goed die man kon haast niet meer op zijn benen staan van de palenka denk ik. We kwamen er uit hij kon ons de prijzen niet meer duidelijk vertellen dus werd het bord met prijzen in de strijd gegooid en kon hij als een schoolmeester aanwijzen wat het allemaal ging kosten. Dus betaald en naar de beren, de eerste beer die we zagen was heerlijk aan het badderen.

DSCF6647 berenpark 2006

Het regende inmiddels behoorlijk hard dus eerst het koffietentje overvallen en lekker koffie gedronken en een hamburger gegeten. En Lotte op de foto gezet met een echte beer natuurlijk.

DSCF6649 berenpark 2006

Lotte had al een potje honing gekocht en een lepel veroverd en die ging de beren voeren. Dit was grote pret voor jong en oud.

DSCF6654 berenpark 2006

Daarna met een paar mensen die de regen wilde trotseren een rondje gewandeld over een vreselijk glad modderpad. Tante Annemarie vond het tijd worden om een lekker modderbad te nemen, ze had er alleen niet op gerekend dat ze niet meer overeind zou kunnen komen. Dus Tonnie en oom Martien hebben met vereende krachten haar weer uit de modder gehesen. Maar ondanks het weer en de modder hebben we wolven en beren gezien en zijn vast van plan om een keer terug te gaan als de zon schijnt.

DSCF6656 berenpark 2006

DSCF6660 berenpark 2006

Weer thuis werden we uitgenodigd om uit eten te gaan, het was de laatste avond van Tonnie zijn ouders en tante Annemarie en oom Martien. Dus gezellig wezen eten. Toen we thuis kwamen was er weer een offerte binnen voor ons toiletgebouw. Ook deze was weer absurd duur dus valt af plus dat hij het hout wilde impregneren en ik inmiddels een goede waarschuwing met info had gekregen van mijn goeie vriend en vriendin Ad en Annelies van Rooij en neem maar van mij aan dat deze mensen alles weten over impregneren en hoe gevaarlijk dat spul is wat ze daar bij gebruiken. Mocht er iemand informatie over willen geef maar een berichtje en ik stuur je het email adres van ze toe. Vervolgens snel ons bedje in want vandaag om 4 uur op om de familie naar het vliegveld te brengen. Dat is allemaal goed gegaan en we weten dat ze inmiddels gezond en wel weer in Nederland zijn. En hier kwam het zonnetje door dus lekker buiten gezeten met een goed boek en dit eens lekker uit zitten lezen.

groetjes Diane[/cleeng_content]

Reakties zijn welkom.

advertentie