Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

geen internet

Hallo allemaal,

Het is een behoorlijke tijd geleden dat ik heb geschreven. Dit kwam om dat de telefoonrekening niet betaald was, deze hadden ze op het verkeerde adres bezorgd en aangezien niemand haast heeft duurde het even voor we hem hadden. En hier in Hongarije doen ze wel aan herinneringen maar dan nadat ze ervoor gezorgd hebben dat je niet meer kan bellen. We waren wel bereikbaar voor de buitenwereld dat laten ze wel open. Maar aangezien wij hier nog prehistorisch met een telefoonkabeltje moeten in bellen is het internet dan ook even over. Vandaar dat jullie even niets hoorden van ons.

[cleeng_content id=”309599989″ description=”Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u” price=”0.39″ referral=”0.05″]Maar goed er is wel weer van alles gebeurd, natuurlijk. Nadat Lotte en ik 4 weken naar les waren geweest hadden we een week vrij en dan zouden we nog een week les hebben. Belt de leraar op zondagmorgen mij mijn bed uit, want we hadden feest gehad, of het goed was dat we die week meteen door zouden gaan met de lessen. Het weer werd slecht die week en zijn kinderen waren ziek dus hij kon niet weg. Ik dacht prima idee het leert makkelijker met slecht weer. We hebben nog tot en met donderdag intensieve lessen gehad en toen zijn we na rijp beraad aan de vakantie begonnen. Lotte heeft alle stof in haar hoofd zitten en moet de test kunnen doorstaan de datum wordt nog door gebeld, dus dat wordt nog spannend.
Ik en de leraren hadden enorme bewondering voor Lotte, ze heeft heel Hongarije geleerd de gebieden, industrieën, rivieren, natuur en plaatsen. Dan heeft ze de Hongaarse geschiedenis met data in haar hoofd gestampt en daarnaast de Hongaarse grammatica en die is echt niet makkelijk en dan ook nog Toldi een of ander beroemd verhaal in vers vorm en ze kan de eerste twee verzen op dreunen in oud Hongaars en dat allemaal in 5 weken tijd. Ik heb haar niet achter haar broek aan hoeven zitten ze leerde en maakte haar huiswerk altijd netjes en nu houd ze het elke dag bij tot aan de test. Ze kan in ieder geval volgend jaar alle lessen volgen en meedoen, dus applaus voor Lotte en haar doorzettingsvermogen.

In die week komen we uit de les gereden het dorp in zie ik een vreemde auto bij de paarden wei staan en niet de auto van Annet dus even kijken wie daar is en wat die daar doet, blijken het Ad en Annelies te zijn. Komen gewoon stiekem naar hier voor een bakkie koffie dus dat was een geweldig leuke verrassing en een paar heel gezellige uurtjes.

Een paar dagen later zijn we met Lali en zijn vrouw Ildi op abrikozen jacht gegaan, een paar dorpen verderop kon je zelf plukken voor een klein beetje geld, net als in Nederland met de kersen, dus door zo een enorme boomgaard de goede boom uitgezocht en plukken maar. Ik vond ze niet echt geweldig dus na het plukken nog onderhandelen over de prijs en dat lukte buiten gewoon goed dus voor een prikkie een heleboel abrikozen mee genomen. Ik zou ze even met de bus bij mijn pa en ma brengen waar we er jam van zouden maken. Rij ik de bus achteruit de oprit in glijd mijn voorwiel zo de sloot in, dat was even schrikken, dus mijn voet op de rem en even zitten denken wat ik moest doen, ik wist het niet dus met de mobiel Tonnie gebeld. Die kon me zien staan dus die moest heel hard lachen natuurlijk. Maar hij kwam mij ook redden, we konden hem er dus niet uit krijgen want als ik iets doe, doe ik het goed, maar ik denk dat een van de kinderen van Lali mij ook heeft zien hangen dus die kwam met zijn Zuk ons er uit trekken, en niks kapot aan de bus.

Dan hebben we nog een bruiloft feest gehad van Saskia en Atilla. Saskia is Nederlandse en Atilla is een zigeuner hier op het dorp.Tonnie is twee weken met de bus heen en weer gereden om alle spullen en boodschappen te halen. Er werden 150 mensen verwacht, en we hebben drie keer naar het vliegveld gereden om de Nederlandse gasten te halen. Het feest was geweldig. Om zes uur begon het met eten, eerst soep dan pörkölt met brood en pasta en daarna kwam er nog rijst, salade en vlees op tafel dus dat was behoorlijk wat, de drank vloeide rijkelijk en als toetje een enorme berg gebak. Het halve dorp was aanwezig en er werd enorm gedanst, gedronken en lol gemaakt en dit ging door tot de volgende morgen 4 uur en de muziek was live en die ging maar door tot het bruidspaar er een einde aan maakte. We hebben dan ook zeker twee dagen nodig gehad om bij te komen.

Het weekend erop was het vrijdag bál tegenover ons in de kroeg, ook een groot succes en de volgende dag was Jula jarig een broer van Lallie dus weer veel eten en drinken en daarna nog even met zijn allen naar de disco die hier op het dorp was. Dus wij zijn even dood gefeest. In die tussentijd zijn er ook nog wat fans langs geweest die 200 km hebben gereden om bij ons te komen kijken hoe het gaat en Kliko natuurlijk even aaien.

En op het moment zijn we weer druk met paddenstoelen zoeken want nu is het tijd voor grote bruine paddenstoelen, ze hebben me de naam wel genoemd maar weet niet hoe ik het moet schrijven, kilo’s hebben we al in de vriezer. Vandaag geleerd welke paddenstoelen we nog meer kunnen vinden en die heel lekker zijn voor in de soep, het lijken eieren, witte bollen met een gele paddenstoel erin die moet je pellen en dan soep maken dus ik denk dat we vanavond paddenstoelen soep krijgen bij ma. Goed ik heb jullie weer op de hoogte gebracht en ik hoop dat de rekening nu weer gewoon in mijn eigen brievenbus komt dan kan ik hem ook gewoon op tijd betalen.

Groetjes diane.[/cleeng_content]

Reakties zijn welkom.

advertentie