Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Geen zwetende mannen

Hallo allemaal, Nu vandaag geen foto's en geen zwetende mannen in ontbloot bovenlijf helaas. Het had vannacht zo hard geregend dat ze niet in de sleuven konden werken, het is hier allemaal klei en leem en als het dan zo nat is en je loopt langs de sleuven dan stort de boel in. Daarnaast als je er doorheen loopt groei je met elke stap 1 cm en heb je voor dat je het weet 10 kilo klei aan je voeten hangen. Dus hebben we onze dag vandaag nuttig besteed en zijn in de auto gestapt naar Slowakije want daar is het hout goedkoper om te kijken of het zinvol is om hout daar te kopen.

[cleeng_content id="875881773" description="Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u" price="0.39" referral="0.05"]Dus om 9 uur in de auto na wat telefoontjes gepleegd te hebben voor interessante adressen. Kom je in Slowakije dan de zoektocht naar die plaatsjes we hebben wat afgereden, de een zei die kant op kom je in een andere plaats wordt je weer terug gestuurd. We hadden wel een kaart bij ons maar als ze een plaatsnaam zeggen lijkt het niet op hoe het geschreven wordt. Hongaars heb ik nu redelijk door maar dat Slowaaks is ook niet veel van te bakken hoor.

Uiteindelijk het bedrijf gevonden en daar spraken ze ook Hongaars wat ze overigens bijna allemaal doen in het grensgebied alleen de plaatsnamen niet. Dus ons lijstje laten zien en de dame zou een offerte maken we konden na een uurtje weer terug komen. Het was inmiddels 12 uur en we hadden wel honger dus gevraagd waar we wat konden eten en daar naar toe. Komen we in een heel leuk restaurantje mooi ingericht bediening in zwart wit. Wij een tafeltje gevraagd en zijn lekker buiten op het terras gaan zitten. Komt er een uitermate vriendelijke ober en geeft ons de "kaart" een a-4tje met de hand geschreven dagmenu's dus we hadden de keus uit vrijdag. Maar goed we hebben het menu van vrijdag gekozen en het heeft ons uitstekend gesmaakt. De bediening was heel vriendelijk en keurig alsof je in een 5 sterren restaurant zat en de rekening 9 euro voor 3 personen soep, hoofdgerecht en toetje. Dus ik geef omgerekend achteraf 1 euro fooi dat was blijkbaar erg veel want allemaal stonden ze te knikken toen we weg gingen en onze Lali moest wel lachen want ze hadden het over ons dat we zoveel fooi hadden gegeven. Dus die hebben een goede dag gehad.

Weer terug naar het houtbedrijf, en de dame had inderdaad de offerte klaar en de prijs was heel interessant ook het transport erbij geen BTW e.d. maar gewoon 0 tarief dus geen gedonder met ex- import maar ze kan pas over 4 weken leveren en had de planken niet waar het gebouw mee dichtgemaakt moet worden. Die kunnen we wel weer bij een andere fabriek eventueel halen maar die gaat op vrijdag om 2 uur dicht dus dat had geen zin om naar toe te gaan. Maar ik heb een Slowaakse schoonzus dus die maar proberen in te schakelen of ze op het Slowaakse internet wat wijzer kan worden en of ze maandag voor ons eventueel wil bellen naar dat bedrijf voor prijzen. Ondertussen hier in Hongarije naar bedrijven toe om te kijken of ze het hele project wc gebouw aan willen nemen en wat dan de prijs is. Volgende week moeten we beslissen dus hoop dat het allemaal lukt.

Terwijl we aan het terugrijden zijn krijgen we telefoon van onze bulldozer man dat de stenen voor de fundering onderweg zijn, dus gezegd dat ie ze maar moest storten en dat we ze vanavond wel zouden zien. Thuis gekomen de stenen geïnspecteerd dat was allemaal goed, komt mijn buurman langs en zegt dat hij tegen de chauffeur had gezegd dat ze naast de fundering moest storten want die was dus bezig zijn vrachtwagen helemaal boven zo te draaien dat ie kon storten dat had dan betekend dat we die zware stenen ongeveer een meter of 50 naar beneden hadden moet sjouwen met het handje. Fijn als je buren een oogje in het zeil houden en zo een suffe chauffeur wakker houd. Dus onze buurman vriendelijk bedankt en lekker eerst even uitblazen van het autorijden.

Na het eten de tekeningen er weer bijgehaald en bekeken wat we morgen precies gaan doen. Als het goed is komt er iemand kijken voor het cement voor de fundering en ons verteld hoeveel het kost om het met een cementwagen te laten komen dan calculeren wat goedkoper is met het handje of de cementwagen en weer beslissen. Ik hoop dat de cementwagen goedkoper is dat scheelt een hoop gesjouw en geregel.

Dan hebben we nog twee konijnen voor onze dierenwei erbij gehaald hier op het dorp en het begint ergens op te lijken. We hebben nu onze lakenvelders die we uit Nederland meegenomen hebben, 2 konijnen, 2 geiten, 3 cavia's en ik heb van de week nog een kip gekregen met 3 kuikens die overigens niets met de lakenvelders te maken wil hebben. Ik zal morgen zo wie zo wat foto's van het beestenspul erbij doen en hopelijk zwetende hardwerkende mannen. Ow ja ik heb onderweg nog wel snel foto's gemaakt van een groepje mensen in klederdracht hier in Hongarije die zal ik erbij doen als het wat is want ze zijn vanuit de auto gemaakt.

Nu veel groetjes allemaal en tot morgen. DSCF5969 klederdracht

DSCF5971 klederdracht

DSCF5970 klederdracht

Diane[/cleeng_content]

Reakties zijn welkom.

advertentie