Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 241 andere abonnees

Gewond en druk.

Zul je altijd zien natuurlijk, nu Tonnie beperkt is in zijn kunnen krijgen we het even heel erg druk.

Ik had twee ton graan besteld bij Tamás mijn hooiboer en nu dus ook burgermeester. Tamás heeft een jeep en aanhanger en zou het transport doen. Maar zijn jeep moet in reparatie dus hij dacht, laten we het dit weekend doen voor de auto weg moet. Ja goed idee:).

Maar ik kan ook wel iets dus wij gisteren met zijn drieën naar de loods waar hij zijn graan heeft opgeslagen. Één ton graan heb ik gisteren staan scheppen en Tonnie mocht de zak vast houden. 

Vervolgens de zakken gemiddeld vijfenvijftig kilo de stuk naar de weegschaal gesleept. Want Tamás heeft ook versleten rugwervels. Met zijn allen die zakken ingeladen en thuis weer afladen.  

Toen kwam René net langs dus die hielp met het graan weer in de tonnen gooien. En vanmorgen heeft mijn pa nog geholpen met de laatste zakken in een hele grote bak te storten.

Vandaag moesten we de rest ophalen en Tonnie moest terug naar het ziekenhuis voor controle van zijn hand. Dat gaat goed en ziet er prima uit. Nah ja, er was wel één hechtpleister door midden, hoe zou dat nou komen? Dus die hebben ze vernieuwd en mocht hij weer naar huis na te hebben beloofd niet zijn hand te buigen. 

Vanmiddag dus de andere ton graan, maar nu waren René en sanni van de partij. En kreeg Tonnie te horen dat hij thuis moest blijven, heel goed Sanni.

Dit keer hadden Tamás en ik het ook wat makkelijker. Sanni en René hebben het meeste zware werk gedaan. En thuis gekomen hebben ze ook nog het graan in onze hele grote bak gestort.

Dus hooi en graan hebben we voldoende tot volgend jaar. Niks niet meer in kou en storm van de winter staan kleumen om zakjes te halen. Alleen nog wat maïs en zonnebloempitten, maar daar heb ik niet zoveel van nodig en duurt nog even voor we dat kunnen inkopen.

Het wintervoer voor de diertjes is nu in ieder geval geregeld. Nu is het hele zware werk voorlopig weer gedaan.

Groetjes Diane. 

Reakties zijn welkom.

advertentie