Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Gewoon wat bijkletsen

Hallo allemaal,

De afgelopen tijd is een stuk rustiger geweest dan de voorgaande zomer weken. We hebben nog steeds heerlijk weer hier. Alleen vandaag was het iets minder, een beetje regen en grauw en grijs. Maar goed vanaf morgen wordt het weer mooi het begint met rond de 22 graden en loopt de komende dagen weer op naar 27 graden, dus geen klagen en lekker veel buiten. We hebben inmiddels van de vele idioot grote stenen die we in de tuin vinden muurtjes gestapeld tot bloembakken, ik heb er alvast wat kruiden ingeplant en de honden doen hun best om mij bezig te houden en graven ze weer uit, maar goed ik ben er van overtuigd dat ik het ga winnen en dat de honden gaan begrijpen dat ze niet in de bloembakken mogen komen.

[cleeng_content id=”626720025″ description=”Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u” price=”0.39″ referral=”0.05″]Vorige week een zaterdag had ik samen met mijn ouders een aantal Hongaren uitgenodigd voor een gezellige avond. Deze mensen helpen ons altijd met alles wat nodig is en wij horen er tegenwoordig bij met verjaardagen en gezellige dagen, dus wij dachten doen we ook een keer. Dus alle tafels en stoelen buiten gezet, een ring neergelegd voor het vuur en inkopen gedaan voor een pörkölt wat Hongaarse muziek en flink drank. Het was een enorme gezellige avond, we hebben lekker gegeten, gedanst en gepraat. En er is een nieuwe Nederlander op het dorp, hij woont al een paar jaar in Hongarije en heeft een bedrijf in Boedapest en is getrouwd met een Hongaarse vrouw, hele lieve mensen en die hebben de grote oude school gekocht om in te gaan wonen. Een prachtig gebouw waar ik nu eindelijk eens in ben geweest. Deze mensen hadden we ook uitgenodigd om een beetje kennis te maken met de dorpelingen hier en niet meteen alle Nederlanders.

Wat blijkt dat deze man Gerard heet hij de importeur kent van de Hollandse haring hier in Hongarije voor hotels e.d. en dat was nu net het enige waar ik al heel lang trek in heb. Hij hoorde dit en belde spontaan zijn vriend en bestelde haring, die was gisteren aangekomen en vandaag kreeg ik 25 haringen. Heerlijke mooie malse goed schoon gemaakte haring en ben er meteen op aangevallen en sterf nu dus van de dorst, vis moet zwemmen. Maar morgen heb ik nog meer haring heerlijk. En hij kan aan gerookte paling en mosselen komen, wat is het leven hier toch slecht:).

We hebben het echt niet altijd gemakkelijk vooral financieel niet, maar als ik dan zoals vorige week met een zigeuner gezinnetje en hun baby naar Boedapest rij naar het ziekenhuis. Even uitleggen natuurlijk. Deze baby is met 6 maanden al geboren dus in de couveuse beland en woog maar 900 gram. Nu is de baby thuis en groeit goed maar er zijn problemen met de oogjes en die moeten om de zoveel weken gecontroleerd worden. Dit kleine hummetje krijgt dan tot 4 keer toe verdovings-druppels in de oogjes en werd toen meegenomen door de dokter, ik vroeg waarom pa en ma niet meegingen, maar dit onderzoek is niet prettig het oogje wordt blootgelegd voor de testen die ze moeten doen. Je hoort de baby op de gang krijsen en mama loopt te huilen en je ziet dat ze zich machteloos voelt. Daarna moest die kleine hump nog bloed afgeven en ik had gezegd dat ik mee zou gaan, daar waren de beide ouders heel blij mee. Uit dat kleine handje een beetje bloed zien te krijgen valt echt niet mee en de kleine krijste weer alles bij elkaar, maar ik was er nu bij. Toen ik weer naar buiten kwam met de baby stond mama te huilen en vroeg meteen of de dokter lief was en dat kon ik bevestigen, dat stelde ze een heel eind gerust. De volgende keer ga ik weer mee maar dan ga ik ook met de baby mee als de ogen aan de beurt zijn. Daar zijn ze nu al zo blij mee. Deze mensen wonen in een klein huur huisje hier in het dorp, ze hebben een kamer wat dient als slaap en woonkamer voor vader, moeder en 4 kinderen en de andere ruimte is de keuken. Wassen gaat nog ouderwets met het handje en de wc is buiten, moet je nagaan in de winter met -25 graden in je blote poeperd op een buiten wc. Kijk dan hebben wij het wel eens moeilijk maar bij dat vergeleken hebben we het uiteraard geweldig goed. We zijn gezond hebben een ruim huis met een te grote tuin en elke dag eten op ons bord, hebben genoeg warme kleding en dat is in dit gezinnetje dus echt niet zo. Maar ik kan met de auto naar Boedapest rijden voor ze zodat ze niet twee uur met openbaar vervoer hoeven te reizen met die kleine en er ligt gelukkig al wat kleding klaar in Nederland wat binnenkort deze kant op komt en dat is het weinige wat ik kan doen.

En ja hoor mijn ouders hebben na veel uitstellen nu de moed gevonden om naar Nederland af te reizen om hun zaken daar te gaan regelen, ze hadden en hebben er helemaal geen zin in. Maar die nemen dus mee wat ze kunnen aan kleding die klaar ligt en daar ben ik blij mee.

En dan onze Lotte die heeft vandaag weer haar vriendin over de vloer en deze blijft slapen, dus ze begint haar normale meiden leventje weer op te pakken. Lekker kletsen en giechelen en haar vriendin blijft slapen vannacht dus weer een mijlpaal gehaald. Dat wat ze miste uit Nederland komt hier nu ook en lekker Hongaars betten en dat moet ik dus ook, de grootste lol hebben die meiden dan. Ze is nu een week naar school geweest en het is natuurlijk saai maar het leer werk vind ze allemaal maar makkelijk, tsja die hersens zijn de hele zomer in top conditie getraind dus ben benieuwd wat de eerste cijfers worden van haar.

Goed dit was denk ik wel weer ons leventje hier, waar we nog steeds elke dag van genieten en er voor vechten om dit te behouden. Heerlijk tussen en met de natuur leven met de basis behoeften op het dorp en de rest 30 minuten rijden. Geen lucht vervuiling veel rust en gezelligheid. Geen gestres en iedereen die hier ook komt zegt meteen de eerste dag valt alles van je af als je hier bent, en ik kan je vertellen we zitten hier nu ruim een jaar dat gevoel blijft.

groetjes Diane[/cleeng_content]

Reakties zijn welkom.

advertentie