Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Goji en bloemkool.

Langzaamaan beginnen we te wennen aan geen Barát. Ik betrap mijzelf nog wel steeds dat ik automatisch om me heen kijk of hij niet ergens ligt en alles goed is. Dat moet nog slijten.

Vandaag eindelijk weer er aan gedacht dat ik mijn goji bessen moest plukken. De boompjes waar ik zo trots op ben, omdat ik ze zelf uit zaadjes heb opgekweekt, zijn helemaal enthousiast bessen aan het maken.

Steeds vergat ik te plukken. Maar als ik dan savonds naar ma loop kom ik er langs en zie al die bessen hangen. Nu heb ik er weer aan gedacht en het was de moeite waard om in de wind te staan. De bpompje hadden al een keer bessen gegeven, maar ze mogen me denk ik graag en krijg dus een tweede ronde. Één boom geeft echt hele grote bessen.

Dan met mijn oogst naar de kas. Waar ik ze laat drogen zodat ik ze kan opslaan. En van de winter nog wat te gezond te snoepen heb.

En in de kas hebben we ook nog een experiment.  En het ziet er goed uit. We hebben daar bloemkool gezet voor van de winter. En andijvie proberen we in pot te kweken. Als het lukt, kunnen we dus van de winter nog verse groenten oogsten.

Verder is het rustig nu. Wat hout hakken en opbergen voor de winter. Volgende maand weer nieuw hout kopen voor volgend jaar. De kachel wordt nu toch al wel gestookt want de nachten worden al koud. Over een paar weekjes nog slachten en dan weer de winter in.

Dan ben ik nog met mijn haak project bezig. Intussen op de helft en heb al een beetje op zitten scheppen op fb. Dat ga ik hier natuurlijk ook even doen. Want het wordt best wel mooi.

Groetjes Diane. 

4 Responses to Goji en bloemkool.

  • Wat gaaf dat de boompjes nog mooie bessen geven. Hier hebben wij ze nog niet gezien. haakwerk wordt prachtig. Je bent een hele handige vrouw Diane. Natuurlijk mis je Bárat, dat gems zal altijd blijven. Fijn weekend lieverds, geniet altijd van je blog. ♥

  • Leuk dat ik weer heb mee mogen genieten van je blog. Gr Nanja

  • Onlangs was hier op tv dat de meeste gojibessen uit de winkel veel meer dan de toegestane hoeveelheid bestrijdingsmiddelen bevatten, ongelooflijk…….dan is t fijn dat je ze uit eigen tuin kunt eten.
    Ik vind het een heel bijzonder haakwerk!

    • Inderdaad bij mij niks geen bestrijding. Vorig jaar moest ik met de vogels delen. Maar dit jaar heb ik ze tot nu voor mij zelf:). Ik geef de bomen alleen in het voorjaar lekker wat vijverpoep en mest uit de stallen.

Reakties zijn welkom.

advertentie