Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Het wordt kouder.

Ja het wordt echt kouder. Overdag mogen we nog absoluut niet klagen, maar tegen de avond is een extra vest nu toch wel nodig.

Het is ook te merken aan de natuur natuurlijk. Het oogsten is nu in volle gang. Druiven, perziken, appels de noten beginnen te vallen. En al die oogst moet ook worden verwerkt. En hebben we een prachtige nieuwe voorraad kast gemaakt.

Er wordt nu dan ook flink gewekt, sapjes gemaakt in de sappen.  Noten worden te drogen gelegd en als ze droog zijn moeten we een heleboel noten kraken. We slaan ze op in potten, en door de loop van de winter maak ik regelmatig noten olie. Dat is niet lang houdbaar dus doe ik als mijn flesje weer bijna leeg is.

Als we het fruit en groentes binnen hebben, dan is het vlees weer aan de beurt. En gaan we de slachttijd in. Veel vlees gaat er de vriezers in en een gedeelte wordt gezouten en gedroogd. 

En tussendoor ben ik nog steeds met wol bezig. En ben ik met een speciaal project bezig. Voor mijn nieuw bakken kleinzoon. Maar dat gaat nog even duren voordat ik dat laat zien. Pas als het klaar is.

Groetjes Diane. 

2 Responses to Het wordt kouder.

Reakties zijn welkom.

advertentie