Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 241 andere abonnees

Hondjes kunnen bijten.

Jaja vandaag een abnormale dag. Eigenlijk zou Tonnie gisteren bij een vrouwtje hier op het dorp even de schotel weer goed zetten voor de tv. Gisteren vergeten, dus ik help hem vanmorgen na het dierenverzorgen er aan dat hij die schotel zou gaan zetten.

Hij pakt zijn spullen en laait alles op de fiets, en hij vertrok. Ik installeerde me onder het prieel, om meer wol schoon te maken. Ik denk nog geen tien minuten later. Rent Tonnie door de tuin en loopt me te roepen. Ik zag wel dat er iets met zijn hand aan de hand was, en dacht. Die is met de fiets geflikkerd.

Uh niet dus, het bloed droop van zijn hand, en dat kwam van het lieve hondje van die vrouw die hij ging helpen. Ik zeg lieve hondje, omdat Tonnie normaal gesproken kan lezen en schrijven met dat beest.

Hij is de tuin in gelopen, hond blaft zoals altijd. Hij steekt zijn hand uit en voordat de waarschuwing van moeder en dochter door kwam, had hij tanden in zijn hand staan.

Maar goed, vrouwkes over de zeik. Tonnie loopt daar met bloedende hand weg, zij vragen wat hij gaat doen. Hij zegt dat hij naar huis gaat om zijn hand te repareren. 

Dus toen moest ik opdraven natuurlijk. Het bloede goed daar ben ik altijd blij mee. Snel een bak water met soda gemaakt en zijn hand er in. Ondertussen een nieuwe bak maken, want het was nogal bloederig. Tweede bak bij Tonnie gezet, ja toen werd hij toch wel even naar. En wilde mijn advies van gaan zitten maar al te graag uitvoeren.

Vervolgens de zaak bekeken. Eigenlijk viel het wel mee. Hij kon zijn hand goed bewegen, en ik zag twee krasjes maar één diepere snee precies bij zijn knokkels. En die ging open en dicht als hij zijn hand bewoog. Hmm, dat is een lastige.

Hoelang geleden heeft hij tetanus injectie gehad, zeker vijftien jaar terug. Is misschien nu toch wel handig om er één te halen. Daarnaast zou het handig zijn om wat hechtingen in die snee te laten zetten. En is de hond gevaccineerd?

Dus eerst even terug en vragen. Ja hond is in orde, ok kijken waar de dokter uithangt. Tuurlijk Nógrád sáp. Dus auto in en dorpje verder naar de dokter.

Wij komen binnen en leggen uit waarvoor. Dokter wil alles zien en bekijken, ik zeg dat het al schoon is maar een paar hechtingen  en een tetanus injectie zou handig zijn.

Dokters zijn paniek en drama gewend hier als er zo iets gebeurt. Maar wij maakten ons niet zo druk. De hond kan er niets aan doen, die heeft tien puppies liggen die ze wil beschermen en dat wist Tonnie niet.

Dan moeten ze van alles weten. Naam van de hond blabla. Geen idee. Adres. Geen idee. Ze woont daar en daar in dat huis, toen had de dokter geen idee:). Tetanus spuit in zijn kont en een recept voor een nieuwe spuit, die moeten we gaan halen en weer terug brengen. Briefje voor ziekenhuis.  Waaaaat ziekenhuis? Hoezo.

Hij had geen middelen om te hechten. Fijn, eerst terug naar huis. Moeders ingeschakeld om met Tonnie naar het ziekenhuis te gaan  zodat ik thuis de boel draaiende kan houden.

Al met al foto’s gemaakt,  gehecht en compliment dat we het al zo netjes schoon hadden. Zondag terug voor controle en hij mag niks doen. Ik ben benieuwd hoe lang dat verband wit blijft.

En het vrouwke voelt zich heel rot. Maar ze kan er niks aan doen. Normaal is de hond gewoon lief voor Tonnie.

  • Groetjes Diane. 

9 Responses to Hondjes kunnen bijten.

  • Och wat een nare toestand voor Tonnie, gelukkig weet zuster Diane overal raad op. Sterkte ermee en vooral oppassen bij honden met pups.

  • wat n vette pech! Beterschap

  • Tonnie pechvogel, niets doen ?????

  • Hier in Rooi werd hij niet gebeten. Foxy en Caro hadden hem toch zeker 3 jaar niet gezien maar herkende Tonnie direct.

  • Vervelend , Moest Tonnie geen anti rabies prik hebben dat doen ze hier( Roemenie) standaard bij een hondenbeet ook al heeft de hond alle vaccinatie’s gehad. En van de hond uit is het begrijpelijk dat het dier zo reageert natuurlijk wilde zijn jongen beschermen . Beterschap met de hand .

    • Nee als de hond alles heeft gehad doen ze dat niet. Maar ze vragen wel alle info. En wordt er bij de dierenarts navraag gedaan voor de zekerheid. Dus als blijkt dat er iets niet in orde is dan zal die prik alsnog komen plus dat de eigenaren dan opdraaien voor alle kosten. Maar alles is in orde en tot nu toe hebben wij alleen kosten voor de tetanus. Die zij overigens gewoon willen betalen. Wij kennen elkaar goed dus alles komt wel in orde in goed overleg. Wij blijven erbij dat zij er niks aan kunnen doen. Tonnie was te snel anders hadden ze op tijd kunnen waarschuwen. Een stom ongeluk is het. Wel onze dag Een beetje anders:).

  • Oh jee Tonnie in de nog witte lappenmand. Beterschap voor hem

  • OMG, never a dull moment bij jullie! Sterkte gewenst allebei. Kusje erop?

Reakties zijn welkom.

advertentie