Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

hoop gedonder

Ben ik weer. En ik zit weer achter de laptop. Mijn mobiel is heel langzaam dood aan het gaan helaas. Hij ziet mijn simkaart niet meer dus ben ik mijn pas nieuwe snelle super internet kwijt. Van alles geprobeerd om die slimme telefoon aan zijn verstand te peuteren dat er echt wel een simkaart inzit. Maar ik kan hem niet overtuigen. Dus is het afwachten tot ik weer het oude mobieltje van Marcel krijg, hij mag binnenkort weer een nieuwe uitzoeken, dat is dan weer een mazzeltje. En reken dat ik dit ding uit elkaar ga halen om te kijken wat het probleem is. Maar nu durf ik dat nog niet, hij doet nog wel mijn mail en fb enzo op de wifi alleen bellen en mijn snelle internet is weg. Maar hij knipperd vaak vervaarlijk met groene schermpjes dus ik zit eigenlijk te wachten tot hij officieel dood is.

Maar dat betekend ook weer dat mijn blog uren duurt voor ik het op internet heb staan, niet leuk. Tonnie heeft weer een oudje gevonden die ook internet heeft. dus ik dacht kom ik duw mijn kaart daar in en eens kijken of ik het voor elkaar kan krijgen met dat ding om mijn laptop te verbinden met dit oudje en zo weer snel internet kan hebben om de boel te uploaden. en zoals je merkt is me dit gelukt, dus wordt het weer iets leuker. Behalve dan dat ik fotos en zo eerst naar de laptop moet verzenden etc. maar het is beter dan die super langzame wifi hier. Hopelijk gaan ze hier in mei echt beginnen met de aanleg van de kabel dan ben ik de eerste klant.

Dat was de eerste tegenvaller, op zich maar een luxe probleempje. Vervolgens een berg veren overal in de  wei wow als dat rui is moet ik kale kippen hebben. Maar, hier een dode kip bij de buurman in de tuin een dode kip en er liepen niet heel veel levende kippen meer in de tuin. Dat zal toch niet, na jaren rust, ja hoor vossen op het dorp. De een na de ander aan mijn hek om te vertellen hoeveel kippen ze kwijt waren en dat ik moest oppassen. Tsja dat had ik dus al ontdekt, tien kippen foetsie. Spoor gevolgd, hoe komt dat kreng de tuin in want in principe is alles goed afgezet en staat er overal stroom. Maar reinaart had het een plek gevonden waar de de draad net iets hoger stond en de planken iets verder uit elkaar.

Gelukkig hadden we net flink bamboe binnen, dus Tonnie en ik aan die kant overal bamboe tussen geslagen om het hek dichter te maken en de draad wat lager. Kippenhok beveiligd, de kippen die over waren wilden er niet meer in. Maar dat gaat nu weer goed, we hebben ze wel een paar avonden uit bomen moeten schudden en uit de stal en hooiruiven moeten zoeken. Maar ze zijn overtuigd en gaan nu weer elke avond netjes en tevreden het hok in.

20171213_173105

Even rust, dan eenden weg. potverdorie vos heeft andere ingang gevonden. Tien eenden minder, die willen niet graag naar binnen. Maar toch hok in orde gemaakt en gedwongen opsluiting voor de nachten. Reinaard de vos heeft bij de buurman aan het hok staan knagen om bij zijn kippen te komen. Ze zijn dit jaar wel heel brutaal. Maar de zoon van de buurman is jager en er gaat wat geregeld worden, zodat deze diertjes niet meer komen bufetten in het dorp.

 

Vorige week komt een jong stel aan de deur, twee geitjes geboren en mama dood. Toevallig gevonden in een enorme stal bij een geitenboer. De boer wilde ze dood maken omdat hun moeder ook was overleden, dat konden de jongelui niet laten gebeuren. De beestjes waren inmiddels een dag toen ze bij mij kwamen, een dag zonder voeding. Een heeft het niet gered, de ander doet het goed en huppelt nu hier in de huiskamer rond. Hopelijk lukt het om haar groot te krijgen, want af en toe heeft ze kleine probleempjes, we zullen het zien.20171219_160501

 

 

 

 

 

 

Nah dat was de afgelopen tijd, het was even wat minder leuk. Maar nu weer volop vooruit. Tonnie is takke herrie aan het maken in huis. Hij is na al die jaren dubben en denken hoe of waar, de keukenkastjes aan het ophangen. Het wordt nog wel eens iets bij onsSmile.

Groetjes Diane.

3 Responses to hoop gedonder

  • Nu dat is echt gedonder met wifi en telefoon. Gelukkig kun je weer even met je oude telefoon wat berichtjes zetten. Hoop dat het geitje het gaat redden, aan jullie zorg zal het niet liggen. Wel erg dat gedoe met die vossen, hoop dat men hem te grazen neemt. Liefs en groetjes, Corina

  • Wat een trubbel met wifi en de vossen, hoop dta het snel beter zal gaan voor jullie

  • Wat fijn dat Jij weer schrijvt!!!Wij hadden het hier erg druk met verhuizen maar nu zijn wij gezeteld.Het werd ook tijd,vannacht was het hier waar wij nu woonen -10 en daar waar wij eerst gewoont hebben was het er heel zeeker meer en een 1/2 m sneuw ook noch erbij.Maar onder de sneeuw is modder. Dat heeft de oude buurman geschreven dus het is daar oppassen om niet van de verharde weg af te raaken en ergens in de akker te belanden.Dan komt men er niet zo makkelijk weer uit. Hier in het dorp stikt het van de katten en honden en paarden hebben de mensen hier.Koeien en schaapen loopen hier gewoon in de wei en nu met sneeuw krijgen zij groote baalen hooi waar zij rondom staan en herkauwen.
    Het is hier best interessant om met 3 portemonais inkoopen te gaan doen.In ieder portemonee ander geld en de prijzen verschilen ook per land.Een paar kilometers verder op hebben weer wolven een schaapskudde aangevalen vlak voordat men de schaapen net voor de sneeuw op stall gedaan had.10 schaapen dood en heleboel ergens verdwaalt in bossen.
    Groetjes van Janka

Reakties zijn welkom.

advertentie