Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Huisjes en honden

Hallo allemaal 27 november 2006

Vandaag een kleine update helaas geen foto´s vandaag.
Afgelopen weekend zijn de honden van Ada en Robbert weggelopen de bossen in, kijk maar naar de andere blogs hoe groot die hier zijn. Het is dus onbegonnen werk om te gaan zoeken, we hebben het natuurlijk wel geprobeerd maar zonder resultaat. Zaterdag moest Ada werken en dan pas ik normaal gesproken op de honden dus het eerste wat ik deed toen ik wakker werd was kijken of ze er waren, maar helaas ze waren dus niet terug gekomen. Zondag bij Ada en Robbert langs geweest om te vragen of er al iets van nieuws was, maar we kwamen in een leeg huis met een zeer verdrietige Ada aan. Ze hadden flyers gemaakt en gingen die ophangen. Nu ligt er een ring van dorpen om de bossen heen hier dus grote kans dat ze ergens aan de andere kant ofzo in een dorp terecht waren gekomen. En het ongelooflijke gebeurde, ze waren nog niet thuis of het eerste telefoontje kwam binnen en inderdaad aan de andere kant van de bergen in een rechte lijn dwars door de bossen in dat 12 km hier vandaan was Rablo gevonden door mensen, dus die zijn ze meteen gaan ophalen en daar hebben we bij ons thuis op gedronken. Vandaag maandag kregen ze weer verschillende telefoontjes een aantal helaas loos alarm maar er was er een bij die was in de roos. Pandoer was ook gevonden. Deze was vrijdag al achter jagers aangelopen, die hebben het even aangekeken maar omdat hij bij ze bleef en er goed verzorgd uit zag hebben ze hem dan toch maar meegenomen. Een van de jagers zag een flyer hangen en dacht dat kon die hond wel eens zijn dus die heeft gebeld en Robbert in de auto gesprongen om te gaan kijken en tot grote vreugde van ons allemaal is die kleine etterbak nu dus ook weer terug gezond en wel.

[cleeng_content id=”960622610″ description=”Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u” price=”0.39″ referral=”0.05″]Dan heb ik nog iets anders voor mensen die hiervoor geintresseerd zijn. Wij krijgen steeds vaker mensen hier aan de deur die hulp vragen om hun huis te verkopen, ik heb het tot nu toe een beetje afgehouden ook al omdat ik het hongaars niet echt kon volgen en geen valse hoop wilde geven. Maar inmiddels kan ik aardig uit de voeten met de taal hoewel ik nog steeds meer begrijp dan praat want dat praten vind ik nog steeds best wel moeilijk, maar ze begrijpen me tegenwoordig behoorlijk goed. En door dat we de taal steeds meer machtig worden ga je ook steeds meer mensen ontmoeten. Vandaag was er dus ook weer iemand van het dorp hier met de vraag of ik daarmee wilde helpen en aangezien de mensen ons aan alle kanten helpen, hebben we hier na gezins beraad besloten om hiermee aan de gang te gaan. Ik ben geen makelaar en wil ook niet als zodanig optreden, en ik verdien er ook niets aan de mensen hier hebben hun geld hard nodig, het enige wat ik er voor terug krijg is hulp bij het verbouwen van mijn eigen huis of als ik iets zoek of moet kopen dat ze dat voor me regelen want vaak moet je als nederlander wat meer betalen dan de hongaren en geef ze eens ongelijk. Maar de mensen die ik nu dus ga helpen met hun huis op internet te zetten in de hoop dat ze het verkopen helpen mij met dat soort dingen en ze geven me misschien een fooi maar eerlijk gezegd vind ik dat niet echt nodig, de hulp en eerlijkheid van deze mensen is me veel meer waard. Ik moet nog even de regels nakijken of ik dat in dit blog mag doen of dat ik dat op een andere manier moet aanpakken, dan moet ik een link hier in zien te voeren. Als het hier mag komt er dus een nieuw hoofdstukje bij en hoop dat er veel belangstelling voor is. De huizen die hier met de tijd op komen te staan zijn meestal huizen waar het nodige aan gedaan moet worden, daar moet men wel rekening mee houden, maar ik zal proberen het zo reeel als mogelijk is weer te geven zodat iedereen ook weet wat het huis inhoud. Ik weet niet of het vandaag nog allemaal gaat lukken maar ik ga mijn best doen.

Nu verder hebben we het hier best lekker, het weer is rustig en de laatste dagen zelfs zonnig dus lekker veel buiten bezig. We hebben een heleboel hout voor de komende winters in alle lege hokken gepropt die we hadden en nu is het de bedoeling om nog meer te gaan kappen in het bos en misschien dat we er een zakcentje mee kunnen binnen halen, er zijn al wel mensen geweest om te vragen dus we zien wel wat we gaan doen. Ik ben heel druk bezig om een vriendin voor onze eenzame geit te zoeken en er zijn al verschillende mensen bij me geweest die een geit aan me wilde verkopen voor zeer weinig geld omdat ze weten hoe gek ik met mijn beesten ben maar dat waren bokken en die wil ik niet ze stinken en ze maken me geit steeds zwanger en dat wil ik wel maar dan wil ik dat zelf in de hand hebben en niet door de bok laten regelen. Ik laat Lala zoals ze heet nu regelmatig uit de wei als ik buiten bezig ben en dan loopt ze dus gezellig de hele tijd met mij mee dat vind ze heerlijk maar het is beter om gewoon een soort genootje te hebben waar ze mee kan rennen en kibbelen.

Goed dat was het weer voor vandaag,
groetjes Diane.[/cleeng_content]

Reakties zijn welkom.

advertentie