Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Ken je dat?

Vandaag na een paar hele mooie dagen werden we wakker met een donkere lucht. Regen en een koude wind. 

Maar goed, die regen is goed als er dan weer het zonnetje op gaat schijnen schiet het gras uit de grond en zijn de bomen zo groen. Maar die koude wind vond ik toch effe iets minder, ik moest mijn muts weer tevoorschijn halen.

De dieren verzorgd en dan snel naar binnen. Een binnendagje dan maar. Ik heb nog steeds zat wol dus de dag nuttig besteed. In de middag van lammigheid onderuit op de bank en beetje internet afstruinen. Het bleef donker, nat en koud.

Ik was beslist niet van plan om van de bank af te komen. Maar daar dachten de goden anders over. Tijd voor wat lichaamsbeweging.  Dina mijn vriendin op de stoep.

Die had vorige week nog wat kleine baaltjes hooi besteld bij een boer en die zou het komen brengen. Tot op de dag van vandaag geen teken van de boer. Dus haar man bellen, kregen  ze te horen dat hij geen hooi had. Fijn is dat, ik heb dat ook wel eens gehad en dacht dat het aan mijn hongaars lag. Die gedachte heb ik nu dus bij kunnen stellen.

Maar goed Dina had geen hooi meer en geiten die ze dan maar op een weitje had gezet om wat te grazen. Maar er zit nog niks geen voeding in het gras, en huilende geiten is echt heel naar.

Dus wij van de bank af, auto gestart en de aanhanger er achter. Baal er met zijn allen opgerold en bij haar gebracht. Het komt nu wel heel goed uit dat ik vorig jaar flink heb ingekocht. Gaan we dit jaar gewoon weer doen. Dina heeft waarschijnlijk genoeg nu tot het gras groeit. Maar ze gaat voor de zekerheid ook even verder rond vragen. Ze heeft nu tenminste even tijd om het te regelen. 

Maar jee wat een weer. Dina woont boven in het dorp. Je waait daar bijna van de berg af. Hopelijk morgen weer beter weer, ziet alles er zo veel vrolijker uit.

Groetjes Diane. 

3 Responses to Ken je dat?

  • Hier in NL ook prut weer en dat blijft ook nog wel even zo, in HU wordt het eind van de week 20 graden (Rond Cegled) over vier weken zijn we er weer, heb er zin in.

  • Beste Diane,hier was het vanochtend weer wit van de sneeuw en regen en mistflarden uit het westen.Mooi mooi om in het lekker warme bedje een beetje te blijven liggen.En op internet een droomhuis gevonden,vlak bij onze dochter en schoonzoon.En nu maar hopen dat het wat word want buurmans grond en huis is maar 1keer te koop….maar ja anders zitten wij hier ook best in het groene stille dal waar de bloempjes noch niet bloeien maar straks wel.
    Groetjes uit het Reuzengebergte(CZ)
    janka

  • Hier al niks beter. Regen en wind en wij zitten in het zuiden……

Reakties zijn welkom.

advertentie