Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

kuikens en leuke weekenden

Hallo allemaal,

Het heeft even geduurd en dat komt door de bij lessen van Lotte. Nadat we haar opgehaald hebben van Kroatië moest ze maandag beginnen. Ze is nu twee weken naar les geweest en ik ben er al die tijd bij geweest. Dus ik heb ook les elke dag en dat is best zwaar. Mijn taak is natuurlijk Lotte motiveren maar tijdens de lessen kan ik de leraren helpen door te tolken van Engels naar Nederlands als Lotte het niet goed begrijpt dus ik moet nog opletten ook. Maar heb inmiddels het nodige geleerd over de geschiedenis en topografie en natuur van Hongarije dus het is wel degelijk de moeite waard, daarnaast zit ik de taallessen ook bij dus leer het nodige mee. elke dag begint om half negen tot ongeveer half een en dan ben ik best gaar moet ik zeggen, ook natuurlijk de warmte want met 35 tot 40 graden valt het niet mee om je te concentreren. Maar de leraar en zijn vrouw zijn erg lieve mensen en de lessen zijn gezellig en we leren naast de schoollessen ook veel over de directe omgeving en mensen want ze vertellen ons van alles. In de pauze gaan we altijd even de tuin in en eten dan abrikozen, bramen en frambozen uit de tuin heerlijk is dat en de kinderen geven dan een speciale show van uitsloven voor ons dat is vaak erg lachen. Rond 10.00 uur krijg ik mijn bakje koffie en Lotte zelf gemaakte zwarte bessen siroop uit de tuin heerlijk is het. En als we flauw worden komt er een stuk chocola op de tafel voor de nodige energie, dus we hebben niets te klagen. Thuis moet er natuurlijk ook geleerd worden, maar omdat het veel in korte tijd is wordt Lotte er niet op afgerekend als het een keer niet zo lekker gaat.

[cleeng_content id=”319460471″ description=”Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u” price=”0.39″ referral=”0.05″]geiten
Lotte heeft allerlei foto’s gemaakt dus hier de geiten puffend van de warmte.

nijn
Nijn de tweede doet het ook goed, en blijft na wat geavontuurd te hebben door het dorp nu goed in de ren.

Daarnaast moet natuurlijk thuis ook alles door draaien, nu mijn ma kookt lekker elke dag dus daar gaan we eten want ze heeft inmiddels een mooie keuken in huis en een fornuis buiten, kan ze lekker buiten koken. Na het eten wordt er nog geleerd en dan heb ik niet veel zin meer in mijn pc moet ik zeggen. Maar vandaag vond ik dat ik toch echt weer wat van me moest laten horen. Het weekend dat we Lotte opgehaald hebben in Kroatië heeft mijn vader een dief betrapt in zijn zomer huis, hij had kabel gepikt, dit smelten ze om voor de koper. De dief vloog er natuurlijk vandoor maar omdat we op een dorp wonen ken je de gezichten dus pa naar het huis van de dief daar op zijn Hollands verteld dat ie het niet leuk vond, toen is ie toch maar Lali gaan halen en die ging daar het huis in, die jongen kneep hem zo dat ie achter door het raam gevlucht is. Daarna de politie gebeld en papieren ingevuld e.d. een paar dagen later is Lali naar de rechtbank gegaan voor mijn pa en de dief zit voor twee jaar vast nu. Dus dat gaat toch wel een beetje anders dan in Nederland. Het kan wel een tijdje duren maar hij moet de schade betalen dus ik ben benieuwd, ik heb wel gehoord dat ze er niet makkelijk onderuit kunnen komen.

sep
Onze Sep die het hele avontuur vanaf Nederland heeft meegemaakt en het ook prima naar zijn zin heeft.

tot_kerst
Onze tot kerst maar ik denk dat hij het wel gaat overleven allemaal hij is heel lief.

Vorig weekend was vermoeiend maar erg gezellig we zijn zaterdag op bezoek geweest bij Ger een Hollander die hier een vakantie huis heeft en Tonnie wilde hebben voor allerlei werkzaamheden in en om zijn huis, dat zijn inkomsten, maar daar aan de wijn geraakt na een paar glaasjes richting huis, maar we kwamen er maar niet we moesten langs twee kroegen en vanwege het mooie weer zaten er veel bekenden van ons uit het dorp en we zijn dus afgedraaid, ook Katja en Jan vertrokken dat weekend dat was vrijdag avond afscheid in de kroeg en het leek wel of iedereen er was dus dat werd een echt feestje. Zondag kwam Dina langs om ons uit te nodigen om pörkölt te eten dus daar de hele middag gezeten eten en drinken en muziek en natuurlijk de baby, al met al was dat een vermoeiend weekend dus maandag een beetje duf in de les de leraar moest wel lachen en zei tsja dat is Hongarije.

witje
Witje onze gekke kat.

pandour
Pandoer onze nieuwe oppas pup schatje he.

Onze kippen waren er twee broeds van maar de ene kip had 1 kuikentje en de andere kip was jaloers dus liet haar eieren liggen uiteindelijk heb ik ze uit het hok gehaald en onder een lampje gelegd en maar zien wat het wordt. Al vrij snel kwam het eerste kuiken er uit deze heeft zijn knie gebroken maar red zich verder prima eet en drinkt goed en piept het hele huishouden bij elkaar als ie aandacht wil. De andere eieren deden niets en na een week heb ik gister avond de stekker er uit getrokken en wat denk je wat er vanmiddag gebeurd? 3 piepende eieren ik had ze nog niet weggegooid gelukkig, de eerste is inmiddels uit het ei en de andere twee zijn nog aan het vechten dus de lamp maar weer aangedaan.

broedse_witte_kip
De kip met het eerste kuiken wat verstopt zit onder haar.

broedse_lakenfelder
De jaloerse kip waarvan ik nu dus de kuikens heb, dom beest.

piep
Piep het eerste kuiken.

Afgelopen weekend zijn we zaterdag naar het Balaton geweest want ik heb Lotte beloofd als zij haar best doet we elk weekend iets leuks gaan doen. We zijn op bezoek geweest bij Pieter en Karin in hun vakantie huis met zwembad, zij hebben een dochter Rowanda van Lotte haar leeftijd dus die hebben heerlijk de hele zaterdag gekletst en gegiecheld. We waren s’nachts om 4 uur weer terug dus zondag bij komen en nog wat leren en ik ben met Tonnie nog lekker een paar uur door het bos aan het mountainbiken geweest heerlijk was dat. En nu weer hard aan het leren elke dag. Goed dit was ons verhaal weer van de afgelopen weken.

lotte__Rowanda_op_stoel
Lotte en Rowanda lekker in de zon

zwembad_balaton
Lekker klessebessen in het zwembad.

O ja door dat Tonnie bij Ger aan het werk was heeft deze weer met andere Nederlanders gesproken en die hadden het inmiddels ook wel gehad met de Hongaarse aannemers, ook al om dat ze alles moeten laten doen als ze er niet zijn dat is het nadeel van een vakantie huis natuurlijk. Maar goed Ger heeft Tonnie aanbevolen en we zijn daar al op gesprek geweest en Tonnie krijgt ook daar de nodige opdrachten om aan zijn huis te werken dus langzaam maar zeker krijgen we meer werk en in ieder geval wat inkomen. Het komt helemaal goed hier, en we hebben het nog steeds ontzettend naar ons zin het leven is hier zo anders dan in Nederland, het is gezellig en vol avontuur.

zwembad_2
Spreekt voor zich.

stoomtrein
De stoom trein die daar langs komt.

groetjes Diane.[/cleeng_content]

Reakties zijn welkom.

advertentie