Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Lekker dagje.

Het begon met zon dat is al heel wat beter dan regen en natte sneeuw zoals gisteren. Dus het melken en voeren wordt dan ook een stuk prettiger. Onze kostganger was er tussen uit gepiept dus moesten we ons plan om hekken te verplaatsen en vernieuwen laten varen voor vandaag. 

Dus na een bakkie en wat overleg tussen tonnie en mij, besloten om de wei schoon te maken en al de hooi,stro,mest en stokken prut lekker bij alle bomen wat te gooien, extraatje zodat we hopelijk veel oogst terug krijgen.

Zo vloog de morgen om. Vanmiddag in eens een teckel in de tuin. Levens gevaarlijk voor dat beest, het zou niet de eerste zijn die ik dood terug naar de baas kan brengen. Daar heb ik onze honden dan ook voor om het terrein te bewaken.

Maar Tonnie dacht dat is de hond van de buurman, dus die neemt hem mee daar naar toe. Nee, die was niet van de buurman. Maar of ik even wilde komen kijken want hun hond wilde al een paar dagen niet eten.

Dus ik gewapend met thermometer naar de buurman, er zijn meer honden op het dorp die een paar dagen  niet willen eten dus er waard een virusje rond of zo. Geen koorts maar hij moet meer water. Meteen wat water er in gewerkt en morgen terug een paar keer en even zorgen dat hij genoeg vocht binnen krijgt, dat kunnen die ouwetjes niet zelf.

Ondertussen was het straat teckel geval aan het spelen achter buurman zijn kippen aan. Die dus weer bij zijn kladden gegrepen, en maar eens kijken waar die thuis hoort.

Er is een familiefeest in het kultúrház naast ons, en die hond loopt nooit hier, dus vermoedelijk zit daar de baas. Op naar het feestje met hond onder mijn arm.

Ik kom daar en er staan er een paar buiten te roken. Ik ken de familie goed, dus vraag van wie de hond is. Ja van oma die is binnen, de jongeman ging haar wel even halen. Ja dat had hij gedacht, oma had feest. Dus de jongedame zegt, ”ach Diane dan ga jij toch naar binnen”. Ik zeg “prima”, en zij doet de deur even open voor me. Dus ik stap met mijn wilde pruik,werk kloffie en hond onder mijn arm de zaal in met de hele familie poepie sjiek gekleed voor de bruiloft haha. De bruidegom en broers waren er allemaal niet, dus ik denk dat hij zijn ontvoerde bruid aan het zoeken was. 

Maar oma stond meteen op toen ze me zag, die begreep meteen dat ik me niet liet afpoeieren, dat is de hele familie nog nooit gelukt. Het was ook meteen hallo Diane wil je wat drinken. Nee doe maar niet, ik moet beestjes voeren enzo.

Maar goed ik zeg tegen oma dat het me spijt dat ik het feest verstoord, maar dat de hond achter de kippen aan zat. Ze schrok en vroeg meteen of er wat ergs gebeurt was. Ik zeg dat alle kippen nog leven en haar hond gered is uit onze tuin, maar dat het beter is als ze hem of thuis opsluit of binnen houd. Dat zou ze doen. 

Het zal nog wel rumoerig blijven tot de late uurtjes. Gezellig muziekje en deze familie geeft bijna altijd als afsluiter een flinke knok partij tussen de broers. Dus ik ben benieuwd of ik straks weer bloedneuzen moet behandelen. Mafkezen maar ik mag ze allemaal. Het komt door de drank dan kunnen ze het bloed onder elkaars nagels halen. Het blijft meestal bij een hoop geschreeuw en een bloedneus. En ik deel dan koude lappen uit,net als bij een bokswedstrijd :).

Groetjes Diane 

3 Responses to Lekker dagje.

  • Beste Diane, het dorpje waar Jullie wonen is een heel leuk dorpje waar noch eens wat gebeurt!Dat is helemaal niet saai.Ik ben een beetje jaloers.Hier gebeurt niets verder dan dat er een vogel overvliegt.De sneeuw is hier weg en nu is er de kleur beige de meester.Het oude verdorde gras heeft die kleur.Word het bij Jullie daar in het zuiden al een beetje groen?

  • Beste Diane, Als iemand op zijn plek is in Hongarije ben jij het wel ik geniet van je posten de een nog mooier dan de andere!

Reakties zijn welkom.

advertentie