Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Leuke drukke dagen

Hallo allemaal,

Het heeft even geduurd, maar heb dan ook echt geen tijd gehad en daarnaast wilde ik eerst mijn weblog bijgewerkt hebben. Vandaag zijn Tonnie en ik 11 jaar getrouwd voor de wet en 10 jaar voor de kerk. Aangezien er familie is hebben ze dus iets georganiseerd voor vanavond en dat betekend dat ik vanavond dus ook niet achter de pc kan. Vandaar dat ik nu wat tijd heb genomen om de afgelopen dagen bij te werken en te zorgen dat dit vandaag nog op het web komt.

[cleeng_content id=”263330041″ description=”Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u” price=”0.39″ referral=”0.05″]Ondertussen ben ik er achter dat ik wel heel veel foto’s heb en er maar een klein aandeel in mijn verhalen kan verwerken dus ga ik ook nog opzoek naar een goede plaats voor al mijn foto’s op het web zodat degene die dat leuk vinden ook dat rustig kunnen bekijken.

De dagen vliegen voorbij hier en ik ga dus verder met vrijdag 26 mei.
Om 06.00 uur zijn Tonnie en Andras naar Vác gegaan met onze bloembakken. Ik ben er met de familie rond 09.00 uur achteraan gegaan. Eerst natuurlijk even bij Tonnie onze kraam gaan bewonderen. We hebben inmiddels een prima plekje veroverd en daar zijn we dan ook zuinig en trots op.

DSC00111 mei 2006

Daarna is mijn moeder de boodschappen gaan doen en ik ben met de familie Vác ingetrokken. Uiteraard eerst naar de Donau want die moet je gezien hebben als je in Hongarije bent.

DSCF6515 mei 2006

Daarna de Dom en nog een aantal andere mooie gebouwen en vooral kerken, want die zijn er in Vác meer dan genoeg.

DSC00125 mei 2006

Na ons rondje weer terug naar de markt om te kijken hoever moeders was met de boodschappen. We hadden nogal wat nodig want we hadden een Bograc avond gepland en er zouden ongeveer 17 personen komen eten. En ik had een beetje haast want er zouden ook nog twee mensen uit Nederland aankomen die dag om een weekendje te komen praten en kijken. Praten vooral omdat deze mensen ook naar Hongarije willen verhuizen en dus van onze ervaringen wijzer wilden worden. En daarnaast de omgeving wilden bekijken omdat ze er nog niet helemaal uit zijn waar ze in Hongarije willen gaan wonen. Voor deze mensen wilde ik natuurlijk proberen op tijd thuis te zijn. Maar ik kan je vertellen dan kan je beter niet met je familie op pad gaan want die werken aan alle kanten tegen. Gelukkig had ik mijn vader en de jongens thuis die ze zouden opvangen en dat was dus ook nodig.
Weer thuis hebben we kennis gemaakt met Karin en Pieter zoals ze heten en ik moet zeggen de eerste indruk was meteen goed, het is natuurlijk altijd maar afwachten wat er bij je op de stoep komt te staan als je elkaar alleen van internet kent. Lekker een beetje gekletst en afgetast daarna hun huisje even laten zien en weer terug want er moest het een en ander worden voorbereid. 5 Kilo vlees, een aantal kilo’s tomaten, paprika en uien moesten er worden gesneden. Rond 16.00 uur het vuur opgestookt en beginnen met koken. Gelukkig kwam Lali mij helpen want met zoveel gasten kun je dat wel gebruiken. Op die manier had ik lekker de tijd om te kletsen en Lali zorgde dat de pörkölt op de juiste manier werd bereid.

DSC00144 mei 2006

Het waaide behoorlijk dus met zijn allen de partytent opgezet zodat we lekker uit de wind konden zitten. De pörkölt was heerlijk, de avond gezellig met Nederlanders en Hongaren en nadat iedereen was vertrokken behalve Karin en Pieter hebben we nog even na zitten buurten tot wat bleek 02.00 uur in de nacht. Dat was wel erg laat maar ook erg gezellig.

Zaterdag 27 mei.

Rond 09.00 uur stonden Karin en Pieter weer op de stoep dus een lekker bakkie en daarna een rondje dorp gewandeld om een indruk te krijgen. We zijn even bij onze Nederlandse vrienden Robbert en Ada langs geweest die wonen hier al wat langer en ook daar hebben Karin en Pieter het een en ander aan ervaringen en tips te horen gekregen, waar ze veel aan zullen hebben. Weer thuis lekker wat zitten eten en daarna in de cabrio en lekker met zijn vieren door de provincie aan het toeren geweest. Met zijn allen gegeten en dan natuurlijk even het nachtleven van Legénd in. De kroeg heel gezellig gezeten een biljartje gelegd en ook nu weer natuurlijk veel te laat naar huis en slapen.

Zondag 28 mei,

Vandaag zullen Karin en Pieter weer vertrekken wat eigenlijk veel te snel was. Het was een ontzettend gezellig weekend en naar mijn gevoel klikte het erg goed tussen ons. Volgens mij vonden ook zij het wel jammer om weer zo snel te vertrekken maar ook hun hebben zo hun verplichtingen en kinderen in Nederland. Wat ik vergeten ben te vertellen is dat die twee aankwamen met een pakket lekkers uit Nederland een paar vellingen voor onze bus en een doos Hollandse roddelbladen, dat laatste gaat hier door het hele dorp langs alle Nederlanders dus dat wordt zeer gewaardeerd en hebben we lang en veel plezier van. En nog een keer dank je wel Karin en Pieter voor deze verwennerij. Lotte had deze dag haar diensten aangeboden aan Annet. Annet moest met 3 pony’s naar Nográd Sáb om daar kindjes rond te laten rijden tijdens een springwedstrijd die daar was georganiseerd. Dit is een dorpje verder dus op de pony er naar toe gereden.

DSC00136 mei 2006

Wij zouden met de familie en Karin en Pieter daar ook komen kijken en daar vandaan zijn Karin en Pieter weer vertrokken naar Nederland. Het was maar goed dat we die kant opgingen want Lotte heeft dus een vreselijke bui regen op haar dak gekregen en we hebben dan ook maar wat droge kleren meegenomen. Het was wel jammer van die dag, het heeft de hele dag geregend, het was niet koud maar wel nat. Maar Lotte heeft zoals altijd met een lach gewoon doorgezet en zich niks van het weer aangetrokken.

DSC00164 mei 2006

DSC00168 mei 2006

Wij zijn weer naar huis gegaan want om nu de hele dag in een tent te gaan zitten is ook niet alles. In de middag zou Lotte weer thuis zijn, maar Annet was verdwaald met de meiden en die hebben dus een paar uur met die pony’s door de bergen gereden en waren kapot toen ze thuis waren. s’Avonds zijn Tonnie en ik nog met Andras en János terug geweest want er was nog feest. We dachten een uurtje of zo even kijken en wat kletsen dan weer naar huis, niet dus, het was erg gezellig en dus in de modder staan dansen en pas weer laat (of vroeg ) naar huis.

Maandag 29 mei,

Lang geslapen, dit hadden we dus wel even nodig. En de eerste offerte binnen voor het toiletgebouw. Deze aannemer denkt dus dat we idioot zijn of zo maar wat hij rekent daar kan ik hier een compleet huis met 2000 m2 grond voor kopen. Dus die heb ik zo aan de kant gegooid, ik heb hem goed gezegd dat ik weet wat het hout en het andere materiaal kost, maar ik denk dat ie er van uit is gegaan dat iedereen ons oplicht, dat was dus fout. Dankzij de goede vrienden die we hier op het dorp hebben betaal ik nergens meer dan de Hongaren. Dus is het wachten op de andere offertes en Andras heeft nog met een aannemer gesproken hier op het dorp, deze komt donderdag langs, dus tot die tijd is het nog even afwachten wanneer we verder kunnen met de camping. Komt wel goed uit want op deze manier hebben we ook veel tijd voor de ouders van Tonnie. En er moeten nog twee offertes binnen komen. Verder hebben wij deze dag wat gerommeld om en in het huis, dat was ook wel even nodig na de afgelopen dagen. En de avond heb ik dus gebruikt voor het internet om een weblog te maken. Ook mail gekregen van Karin en Pieter dat ze goed zijn aangekomen in Nederland, dat was fijn te horen want het is toch een hele rit na een druk weekend.

Dinsdag 30 mei,

Vandaag om 09.00 uur mijn schoonouders en fam.. in de auto geladen en afgereisd via een mooie route naar Hollókô. Dat wilden ze graag zien. Daar aangekomen eerst een bakkie, maar pa Hobbelen moest eerst even een chauffeur helpen sleutelen (onverbeterlijk die Hobbels)

DSC00191 mei 2006

Dan een wandeling gemaakt met pa Hobbelen, oom Martien en tante Annemarie naar de ruïne die daar staat. Ma Hobbelen is van de week gevallen en heeft wat last van haar knie dus daar is Tonnie alvast rustig mee het dorpje ingewandeld.

DSCF6541 mei 2006

Vanaf de ruïne door het bos en over een modderpad door alle regen van de afgelopen tijd gewandeld naar het dorpje.

DSCF6568 mei 2006

We hebben daar alles bekeken alle souvenirwinkeltjes af gestruind de nodige schoolklassen overleefd en heerlijk gegeten.
weer de auto in via een andere mooie route weer richting Legénd. Maar we hebben Hollanders bij ons dus die wilden nog ergens een bakkie drinken. Dus afgedraaid ergens naar een dorpje waar we zelf ook wel eens wilden kijken en zien een groot bord met een hotel erop. Daar moet koffie zijn dus erop af. Een klein weggetje naar boven wat steeds smaller werd door een slagboom en we wanen ons meteen in de wilde natuur. Overal lopen Mangalica’s rond van klein naar groot en alle kleuren, rare geitschapen, lama’s, paarden en kamelen.

DSCF6582 mei 2006

DSCF6584 mei 2006

DSCF6588 mei 2006

DSCF6594 mei 2006

DSCF6597 mei 2006

DSCF6601 mei 2006

Een hoop foto’s gemaakt en rond gelopen, maar we zagen niet echt iemand die ons koffie kon bezorgen. Na een tijdje rond gekeken te hebben, kom ik in gesprek wat later de eigenaar bleek en die heeft voor onze koffie gezorgd en we kregen er natuurlijk een Palinka bij. Even leuk zitten praten, allemaal op Hongaars dus best trots op mijzelf en daarna weer door naar Legénd. Voor Legénd uitgestapt met tante Annemarie en oom Martien en nog een stukje gewandeld boven langs het dorp. Daarna nog gezamenlijk zitten eten en bij ons thuis foto’s zitten kijken. En nu een keer niet zo heel laat naar bed.

Vandaag 31 mei,

Zoals ik al in het begin verteld heb onze trouwdag. Nu alles bijgewerkt en nog even op internet zetten. Dan mijn kleren zoeken want om 17.00 uur moeten we klaar staan, ben benieuwd wat we gaan doen. Maar dat horen jullie morgen weer allemaal.

groetjes Diane.[/cleeng_content]

Reakties zijn welkom.

advertentie