Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

lichtelijk roesje

Hallo allemaal,
Goed hier ben ik dan weer, iet wat in benevelde toestand maar dat leg ik straks allemaal uit.
We zitten hier nu met elke dag heerlijk weer, vanmiddag was het 30 graden in de schaduw dus hoe warm het dan in de zon is mogen jullie helemaal zelf bedenken. Maar dat het belangrijk is om veel water te drinken is wel duidelijk met deze temperaturen. De jongens zijn vanochtend nog verder gegaan met de geul dicht gooien van het riool, en ik wilde vandaag nog wat avonturen in het bos zodat ik met eventuele gasten leuke wandelingen kan maken. Tonnie wilde ook wel eens mee het bos in want daar had hij zich de tijd nog niet voor gegund.

[cleeng_content id=”746541567″ description=”Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u” price=”0.39″ referral=”0.05″]DSCF6814 buiten legénd
Als je het dorp bent uitgeklommen dan is dit het gebied waar je kan ronddwalen.
Verdwalen is een mogelijkheid.

3 buiten legénd
Onderweg eten wij onder andere wilde aardbeitjes.

Dus rond 10.00 uur zijn wij het dorp uitgewandeld ik wilde een stuk wandelen waar ik nog niet echt veel geweest was. Al met al hebben we ruim 3 uur door bos en akkers gestruind heel wat zweet heeft dat gekost dus maar goed dat ik altijd water bij me heb. Ik heb wat foto’s gemaakt onderweg dus kunnen jullie zien wat wij gezien hebben. We moesten alleen af en toe van de paden af en echt dwars door het bos en struikgewas op onze knieën onder prikstruiken door dit waren paden gelopen door everzwijnen maar die zijn een stuk lager dan wij en dat hebben we geweten ook. Maar wel de nodige poelen gevonden waar ik dus zeker zwijnen kan spotten, wat ik ook nog een keer wil gaan doen. Een prachtig bos ven gevonden vol met kikkervisjes en libellen en vis. Al met al waren we behoorlijk moe en rond 13.00 uur weer thuis voetjes omhoog en veel veel water gedronken. Om die tijd was het dus 30 graden in de schaduw dus zijn we maar een tukje gaan doen in ons koele huis.

4 buiten legend

5 buiten legénd

DSCF6822 buiten legénd

DSCF6829 buiten legénd
Het bos ven.

2 buiten legénd
Vol met kikkervisjes en libellen.

DSCF6820 buiten legénd
Dit was een akker waar we langs gelopen zijn, kwam geen eind aan.

DSCF6825 buiten legénd
Het lijkt hier lang zo groot niet als dat het was.

Na onze rust de diertjes allemaal eten gegeven en weer lekker koel water uit de put waar ze me altijd erg dankbaar voor zijn met deze warme dagen. En vervolgens met al onze kids, Lotte, Marcel, Andras en Janos het zwembad voor de dag gehaald. Eerst een stuk glad gemaakt in de tuin en toen het zwembad neergezet, opa kwam wel even helpen met zijn pomp om het zwembad een beetje vlot vol te krijgen uit twee putten water aan het tappen, morgen kunnen ze er in waar ze allemaal al helemaal zin in hebben. Hoewel ik ben benieuwd of ze tijd hebben morgen want we hebben dan groot feest op het dorp met volksdansen, lekker eten en daarna nog bal dus ik denk dat ik morgen niet veel op de web log zet maar over morgen wel veel foto’s kan laten zien hoe een feest gevierd word hier op het dorp.

DSCF6834 zwembad vullen

Vandaag was er ook een jonge koe geslacht op het dorp en omdat ik maanden geleden al met deze man een borreltje had gedronken en gezegd dat als hij ging slachten ik wel wat vlees van zijn koe wilde hebben, kwam hij ook bij mij langs om te vragen of en hoeveel vlees ik wilde hebben. Dus samen met ma de nodige kilo’s besteld en vanavond om 20.00 uur moesten we langs komen. Goed wij er naar toe ongeveer 20 kilo vlees uitgezocht, en we moesten natuurlijk de eigen gemaakte wijn drinken, vandaar die benevelde toestand. Maar wel weer goede contacten gelegd en een tweede vrouwtje gevonden op het dorp waar ik eten kan halen voor gasten die niet willen koken en ook zij heeft mooi handwerk krijg ik van de week te zien wat ik straks kan verkopen in mijn winkeltje. Nadat we het vlees thuis hebben gebracht en het moet nog besterven zo vers is het kunnen we het morgen de diepvriezer in gooien voor de winter als we het dorp niet uit kunnen. De honden zijn er ook goed mee want ik vroeg een paar botten voor onze hondjes en die kreeg ik cadeau dus dat was heel gezellig en leuk. Maar goed ik ga stoppen want anders ga ik slap lullen en dat wil ik niet.

groetjes Diane[/cleeng_content]

Reakties zijn welkom.

advertentie