Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Mijn ooievaar project. 

Dit is eigenlijk al een oud verhaal, wat nu weer nieuw leven in geblazen is. Overal waar je komt in Hongarije zie je ooievaars. Maar niet hier op het dorp. De mensen hier vertellen mij dat er vroeger wel veel ooievaars waren. Niemand weet waarom ze niet meer komen.

Als ik dan om me heen kijk hier op het dorp. Heeft de ooievaar ook niet veel gelegenheid tot nestelen hier. Dus daar moet ik dan iets aan doen, vind ik.

Dan heb je om te beginnen een flinke paal nodig waar je dan iets van een platform op moet maken om de ooievaar te laten landen. Elk jaar zien we ze hier wel overvliegen. Een paar jaar terug hadden we in eens een ooievaarsnest op het dorp. Tot grote vreugde van de dorpelingen.  Maar die is niet meer terug gekomen.

Toen hebben we een paal weten te regelen, zo een betonnen ding van de electriciteit. Die mochten we wel hebben maar hoe we hem thuis kregen was ons probleem.  Het ding lag aan de andere kant van het dorp, en wij hadden geen idee hoe dat ding hier te krijgen. 

Vandaag ziet Tonnie dat naast ons bij het gemeentehuis de paal wordt vervangen. Dus die meteen daar naar toe en met die mannen praten. Ja dat kon en ze kwamen hem met de wagen bij ons brengen. Want de baas van het spul vond het een prachtig project. En hij was van die paal af natuurlijk :).

Dus dat was weer even spektakel in de tuin van huize Hobbelen. Het is een dubbele, die we los kunnen slijpen dus we hebben in eens twee palen. Nog even denken wat we met de tweede gaan doen.

Dus in eens zitten we weer midden in ons ooievaars project. Volende stap is los slijpen, en een geschikt plateau regelen. En dan een gat graven en die paal planten.  Dat wordt weer een flink creatief project heb ik zo het idee.

Dan Babetje natuurlijk nog even. Langzaam maar zeker lijkt het echt de goede kant op te gaan met haar. Maar we zijn er nog lange niet, en ze zal nog een tijdje speciale aandacht en zorg nodig hebben. Ze is snel moe dus moeten haar en haar moeder voorlopig beperken wat rondlopen over het hele terrein betreft.

Groetjes Diane. 

2 Responses to Mijn ooievaar project. 

  • Wat een mazzel dat ze de palen kwamen brengen. Nu duimen dat er volgend jaar de ooievaars komen al weet je het nooit zeker. Goed idee van jullie. Sterkte met Babetje, die zal het met jullie goede zorg wel redden. Respect. ♥

  • Wat zijn jullie toch enorm actief. Gelukkig gaat het met Babetje weer beter, toi toi!

Reakties zijn welkom.

advertentie