Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Moordenaars.

Nee niet schrikken. Het is best wel zielig maar heeft ook wel humor en we kunnen er niet echt iets tegen doen.

Naast ons huis ligt onze oprit en daarnaast is de eenden wei die vol staat met bomen zoals kweepeer, wilg en mijn eigen gekweekte goji bes.

In de twee weken dat wij in Nederland waren, zijn er nog eendjes geboren. Die zorgvuldig gekoesterd zijn door mijn twee oppasjes.

Het begon een paar weken geleden. In eens liggen er twee eendjes dood onder de kweepeer. Helemaal niks aan te zien, ook waren ze niet zwak ofzo. Geen beet of iets, daar naast als we rovers zouden hebben, hadden we geen eendje terug gevonden want die worden dan mee genomen.

Een paar dagen later. Weer een eendje dood. Wat is er nu toch aan de hand daar? Hebben we een agressieve eend ertussen zitten ofzo. In de gaten houden, want als dat zo is gaat die accuut de pan in.

Maar niks te merken, niet meer dan het normale gekibbel onderling. Vervolgens gebeurt er weer een paar dagen niks.

En dan weer een dood eendje. Maar deze was behoorlijk plat. Hoe kan dat nou?

Wij hebben dus kweeperen die moorden. Het is bijna niet te bedenken. Maar alle dode eendjes lagen onder de kweepeer. Ook lagen er steeds kweeperen in de buurt die uit de boom waren gevallen.

De kweeperen zijn loei hard en zwaar. Deze eendjes hadden dus gewoon de pech dat ze op de verkeerde plek zaten. Hun hersenpan werd gewoon ingeslagen door die harde zware dingen. Ik heb er ook wel eens één  op mijn kop gehad  en dat komt echt aan.

Moordende kweeperen wat doe je er aan? Op het moment gaat het al een tijdje goed gelukkig. Maar nu worden ze geel. Dus ik hoop dat de man die ze geruild  heeft tegen maïs, nu snel komt om te oogsten. Dan houden we nog wat eendjes over.

Groetjes Diane. 

6 Responses to Moordenaars.

Reakties zijn welkom.

advertentie