Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Nederlandse politiek en leven in Hongarije

Hallo allemaal, 21 nov. 06

Hier dan weer een update vanuit Hongarije. Ik merk dat is steeds minder ga geven om televisie en computer, dat wat in Nederland zo onmisbaar is voor iedereen. Ik ben liever buiten bezig of gewoon wat lezen of puzzelen. De computer is natuurlijk ook een nadeel dat we hier nog een ouderwetse telefoonlijn hebben dus je moet een beetje opletten voor je rekening en het is super traag. De televisie daar erger ik me steeds vaker aan vooral nu de verkiezingen er aan komen, wat een gedoe. En wat een toneel zoals die Balkenende eerst steeds die bos afzeikt en nu weer dat ie niet de over een komsten vergeet, en dat alles alvast voor als ie moet onderhandelen, ik vind het allemaal nepperij en eigen belang dat ze maar vooral die “belangrijke positie” kunnen vasthouden en hun loon natuurlijk. En o wat zijn ze begaan met de mensen in het land, ze willen alleen niet zien dat ze het steeds moeilijker krijgen en steeds meer mensen afhankelijk worden van voedsel banken e.d.. Ik heb een voorstel aan politiek Den Haag, stel de verkiezingen een maand uit en ruil van huis en loon met de gewone arbeider en uitkering trekker, probeer eens een maand rond te komen met je gezin op de manier dat de meeste mensen in Nederland moeten, betaal al de rekeningen kijk wat er over blijft voor de boodschappen en probeer dan maar eens een gezond en volledig maal de hele maand op tafel te zetten en ook nog iets lekkers in huis te hebben voor de kids. Kom dan terug en begin opnieuw. Ik denk dat menig man/vrouw daar in Den Haag beseft dat ze helemaal niet weten waar ze over praten. En Verdonk moet dan maar een maand in een opvangcentrum of cel gaan zitten denk ik zo, en niet met een koffer vol kleren maar met dat wat ze aan heeft en de rest komt dan wel zoals iedere asielzoeker dat moet zien te redderen. Ik ben benieuwd, want dat is iets heel anders dan een paar uurtjes daar gaan kijken onder het genot van een bakkie en een lekker broodje en een auto met chauffeur die staat te wachten om haar weer naar haar eigen comfortabele onderkomen te brengen waar alles binnen hand bereik is. Nee ik was van plan om moeite te doen en toch mijn stem uit te brengen, maar helaas heeft politiek Den Haag zelf mij op andere gedachten gebracht. En voor degene die niet weten wat ze moeten stemmen, stem lijst 14 daar kun je nog wel eens echt wat aan hebben. Nu met andere woorden ik ben blij dat ik daar niet meer woon en hier een relatief rustig en eenvoudig leven heb.

[cleeng_content id=”681955129″ description=”Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u” price=”0.39″ referral=”0.05″]burgermeester
Onze burgemeester, die je hier overigens kan aanspreken wanneer je wilt. En niet zoals in Rooi dat je 10 min krijgt en er nog niet geluisterd wordt. Hij is erg behulpzaam en heeft al menig probleem voor ons opgelost.

Tonnie is een week naar Nederland geweest en heeft het er prima naar zijn zin gehad zeker om veel bekenden en familie weer even te zien en spreken, maar hij was maar wat blij dat hij weer thuis was, hij zegt ook voor geen goud terug te willen naar Nederland. Dit is moeilijk te begrijpen voor de mensen die hier nog nooit geweest zijn, maar iedereen die hier komt zegt al snel, nu begrijp ik waarom je hier naar toe wilde. Wat een rust en ruimte een hoop prachtige natuur op loop afstand en vriendelijke mensen, geen stress en een heleboel zuurstof. Kom eens kijken als je het niet begrijpt zeg ik dan maar.

tonnie
Tonnie

naar-het-dorp
Dit is ons dorp.

Een keer per jaar hebben ze hier een oudere dag, dan zijn alle oudjes welkom in het cultuurhuis en wordt er een drankje geschonken en voor iedereen gekookt er zijn optredens van dans- en zanggroepen heel gezellig allemaal. Lotte moest met haar groep daar ook dansen dus waren wij ook van de partij en hebben mijn pa en ma van schrik de oude van dagen dag bij gewoond want ook zij vallen inmiddels in de categorie ouderen hi hi, de burgemeester zei dat het geen enkel probleem was als wij bij ze bleven ook i.v.m. de taal natuurlijk dan was het voor hun ook gezellig dus dat hebben we maar gedaan en opa en oma hebben ook genoten van de optredens en de muziek dus dat was heel gezellig.

oudjes
Bijna alle oudjes van ons dorp.

dansgroep-lotte
Dansgroep Lotte.

zanggroepje-legend
Onze dorps zanggroep.

zigeuner-band
De zigeunerband.

Nu van de week een wat minder leuk ding een van onze geiten is overleden. Ze lag in eens in de wei vreselijk zielig te mekkeren, ze kon niet opstaan en ademde moeilijk. Het was koud buiten en behoorlijk nat dus we hebben haar naar de droge stal gedragen en ben bij haar gaan zitten en de dierenarts gebeld die zou komen, maar voor hij kwam was ze helaas overleden dus die heb ik weer af kunnen bellen. Mijn buurman was er net bij dat dit gebeurde en ik moest natuurlijk janken, ik snap er nog steeds niets van waarom dit gebeurd is. Maar goed de buurman heeft van schrik ook flink met zijn ogen staan knipperen en slikken en troostte me dat was wel lief. Ik wist niet goed wat ik met haar aan moest maar de buurman wel het was nog een jonge geit en hij heeft hem geslacht, hij heeft alles goed nagekeken maar kon niets vinden wat het probleem had kunnen zijn, ik vermoed iets van een hersenbloeding of zo. Ik was in ieder geval de hele dag van slag en nu is mijn andere geit weer alleen dus ik ga maar eens rond kijken voor weer een gezelschap dame voor haar. Want een geit alleen is niet goed en we gaan de koude winter in toch wel lekker als ze samen in de stal kunnen slapen lijkt me.

kliko-in-mand
Onze Kliko heeft het uitgevonden als ze binnen ligt pikt ze de hondenmand in en de honden kunnen dan alleen maar toe kijken.

En dan Pandoer de oppashond die heeft het nu ook te bond gemaakt hier, Hij breekt steeds uit en we weten nu hoe, hij staat net zolang aan het hek te rukken en te trekken totdat hij er onder door kan, dus al op verschillende plekken het hek weer gerepareerd, maar nu was ie van de week dus de dierenwei in gegaan en de kippen de geit en het konijn op lopen jagen, het konijn was verstrikt geraakt in het schrikdraad waardoor het zo hard gilde dat ik het binnen hoorde en dus als een razende naar buiten ben gerend en ik zag wat er gebeurde. De kippen zaten allemaal van slag op stok lekker veilig de geit had zich ook verschanst op de ruif met hooi en nu het konijn zat in de knoop. Dus ik de wei in Pandoer er onder geschopt die ging van schrik in het kippenhok zitten en daar was de haan het weer niet mee eens dus een hels kabaal gaf dat, maar ik heb eerst het konijn bevrijd en die kroop dus helemaal in mijn armen weg, toen Andras geroepen die heeft Pandoer de wei uitgeschopt, en Pandoer zit nu dus aan een ketting want ik heb geen zin in nog meer dode dieren en al helemaal niet om steeds achter hem aan te moeten omdat ie het hek sloopt en dan uit wandelen gaat in het dorp. Hij zit nu dus ook al de hele dag heel zielig te blaffen, hoewel het al minder wordt. Eerst heeft ie de riem door gebeten, toen een stevig stuk touw met ijzerdraad en nu is het dan een ketting en dat lukt nog niet om te slopen. Hij doet het er maar mee ik ben het zat en heb dat ook aan Ada verteld en die snapt het helemaal, die heeft afgelopen zondag 9 uur naar die rot hond lopen zoeken. Misschien dat Ada en Robbert naar Nederland terug gaan omdat Robbert een andere baan kan krijgen, dat horen ze vandaag. We zullen ze missen, maar ze houden het huis en komen dan op vakantie dus we zien ze dan nog wel regelmatig.

op-de-berg
Hier wandelen, fietsen, paardrijden of jeep rijden blijft een prachtige ervaring iedere keer weer.

uitzicht

Van het weekend heeft mijn broer de hond gebracht bij mijn ouders dus dat was een gezellig weekend, we zijn met zijn allen naar het bál geweest en zondag zijn we met een jeep een rondje bos gaan rijden met hem. Dat was weer mooi en gezellig, behalve dan dat ik mijn pols verstuikt heb met achter in de jeep klimmen. Op het moment dat ik er inklom rolde hij een stukje naar voren dus ik doe wat extra mijn best om in de bak te klimmen, op dat moment trapt Tonnie de rem in waardoor ik dus gelanceerd ben en op mijn handen en knieën in de bak terecht kwam iets te hard met als gevolg een flinke steek door mijn pols die nu behoorlijk pijnlijk is en ik niet mee kan werken in het bos, ik ben verdoemd tot huishoudelijke taken en degene die mij kennen weten dat dit niet bepaald is wat ik graag doe. Maar goed ik hoop dat het snel over is met de pijn dan kan ik weer mee want het is heerlijk in het bos en we kunnen zolang het weer goed is als het nat wordt of de sneeuw gaat vallen dan kunnen we er niet meer komen met de auto, want die leem is nog gladder dan ijs en dat is te gevaarlijk. Nu dat was weer wat ik kwijt wilde. Tot snel.

pad-in-het-bos

erik-in-bos
Mijn broer en ik.

Groetjes Diane.[/cleeng_content]

Reakties zijn welkom.

advertentie