Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Noodweer Boedapest

Hallo allemaal,

Zondag avond om 22.40 uur moesten we op het vliegveld van Boedapest zijn om een groep mensen op te halen en te begeleiden naar Legénd. Het gaat om 7 mensen die licht geestelijk gehandicapt zijn en twee begeleiders. Omdat het 20 augustus is en een nationale feestdag met veel vuurwerk waar heel veel mensen naar toe komen om te kijken wilden we er vroeg naar toe zodat we vertragingen als geen probleem konden ervaren. We weten uit voorgaande jaren dat de Hongaren op de snelwegen rondom Boedapest hun auto parkeren om naar het vuurwerk te kijken.

[cleeng_content id=”403631211″ description=”Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u” price=”0.39″ referral=”0.05″]Dus rond 21.00 uur waren we bij de benzinepomp voor Boedapest om te tanken en daar stond het al vol met kijkers, om de tank weer even te vullen ( dat is het enige nadeel aan een auto eigenlijk). Het was al behoorlijk aan het weerlichten, en ze begonnen met het vuurwerk boven de Donau wat een prachtig gezicht was. Op eens een enorme wind alles ging de lucht in, reclame borden en bakken met coniferen. Wij reden door naar Boedapest en vlak voor Boedapest begon het wat te druppen en net in Boedapest werden er sluisdeuren open getrokken, iedereen moest stoppen, er kwam zoveel water uit de lucht dat we de weg niet meer konden zien en het water ergens de auto in kwam want Tonnie kreeg natte voeten.

Allemaal mensen in korte broek renden door de regen om ergens een schuilplaats te zoeken, bomen waaiden om en grote reclame borden waaiden van de daken, een ongelooflijke ravage overal om ons heen in een tijd van 10 minuten. Daarna werd de regen gelukkig minder en konden we langzaam verder rijden naar het vliegveld. Maar in de stad kolkte het water over de wegen en stroomde van viaducten af, bomen en takken lagen overal door de stad de vlaggen die overal stonden waren afgeknapt en lagen triest op de weg. Het vuurwerk was over en ik denk ook niet meer te gebruiken, muren waren door bomen meegenomen en de afzettingen voor opbrekingen lagen overal, het was een chaos. Daken afgerukt overal brandweer en politie, auto’s die op hopen asfalt reden omdat de afzettingen weg gewaaid waren en grote takken op auto’s.

Wij zijn veilig op het vliegveld aangekomen en in die tussentijd snel naar huis gebeld want de bui ging richting Legénd. Dus mijn vader naar ons huis om te zorgen dat de dieren veilig binnen waren en de ramen gesloten, gelukkig hebben ze alleen een randje gehad dus dat viel mee. Natuurlijk was er wat vertraging maar onze groep is veilig aangekomen en we hebben ze door Boedapest begeleid en veilig in het dorp gekregen. Ik heb diezelfde avond nog even nieuws zitten kijken op internet en er bleken drie mensen overleden te zijn en honderden mensen gewond, een kleine ramp.

Vandaag met de groep door het dorp gewandeld boodschappen gedaan en gezorgd dat er gereserveerd was in het restaurant. Vanavond moest ik mee uit eten en dat was erg gezellig. Morgen weer een druk programma maar waarschijnlijk hoef ik dan niet mee dus dan kan ik thuis weer even orde op zaken stellen. Het is een erg gezellige groep dus ik denk een leuke week de komende dagen.
Het laatste grote nieuws, er loopt zo goed als zeker een wolf bij ons in de bossen, dit had ik al gehoord in het dorp en ik had van de week al sporen in het bos gezien die ik niet meteen herkende en vandaag hebben we een dood hert gevonden achter de tuin van een Nederlander langs de bosrand van het dorp met ook weer die vreemde sporen. Dus weer een nieuw dier om te proberen te spotten (een farkas noemen ze een wolf hier) wel spannend want ik ga van de week met de groep nog een keer in het donker met zaklampen herten spotten in de buurt van dat gebied en we gaan nog een keer echt het bos in. Dus ik denk dat ik maar niets zeg anders durven ze misschien niet meer.

groetjes diane[/cleeng_content]

Reakties zijn welkom.

advertentie