Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Och arm.

Vanmorgen naar het hondje van de buren en gezorgd dat er het nodige vocht inging. Dat ging best goed. 

Dus vanmiddag terug en de kleine man begon te protesteren. Meestal een goed teken. Weer zijn water gegeven met wat bouillon erdoor.

Nu net ging ik er weer naar toe om het beestje voor de nacht nog wat te geven. Ik loop bij de buurtjes gewoon door omdat ik het niet nodig vind dat ze elke keer uit de stoel komen voor me.

Dus ik loop langs de veranda, hoor ik een heftig gesnik. Ik kijk en zie de buurvrouw helemaal in tranen en ze is haar schoenen aan het aantrekken.

Ik loop naar haar toe en vraag wat er aan de hand is. Och arm het hondje toch overleden, ze waren er zo gek mee. En ze was alleen, de buurman was ergens naar toe. Dus ik ga nog even kijken bij het hondje dat er rustig bij lag. Arm beestje.

Maar goed de kippenhokken moesten nog dicht en het hekje. De buurvrouw is niet echt goed ter been, dus ik zeg dat ze daar blijft. Ik ben er nu toch dus ik doe de boel wel even afsluiten en haal de eieren even voor haar uit.

Morgen even terug om te kijken of we nog moeten helpen met het hondje begraven of dat iemand van de familie daar tijd voor heeft, want de buuf wil hem niet in de kadaverput hebben. Ben ik het helemaal mee eens. Ik heb het niet gezegd tegen haar, ik ben bang dat ze slachtoffer zijn van een typisch doorfok hondje. Er is nog een broer hier op het dorp die heeft hetzelfde. Triest.

Maar goed over eieren gesproken. Ik had vandaag een flinke oogst. 12 kippen eieren,  12 eenden eieren en een ganzen ei.  Van de eenden had ik al een paar dagen niks gevonden maar ze hadden al wel gelegd. Dus vandaag een serieuze zoek actie op touw gezet en ja hoor een hele berg. Ik weet nu waar ze de eieren leggen die neppen me niet meer.

De mannen hebben vandaag een stuk hek van de boven wei vervangen. Dat is alweer gedaan, de kop is er af. Nog maar een meter of weet ik veel.

Groetjes Diane. 

3 Responses to Och arm.

  • Ja zo gaat het, dat is de natuur… Maar wat is doorfokhondje,wat bedoel Jij er mee? Hier bij ons bij de schaapjes gebeurt dat ook wel dat er wel eens zo maar eentje doodgaat .Meestal de liefste…Laatst noch aan het begin van de winter eentje zo een leuk gevlekte die ik bij haar geboorte tot het leven moest helpen.Helaas,het is niet anders.
    Grroetjes en sterkte! janka

    • Dat er continu gefokt wordt met de moeder. Er niet op gelet wordt wie er dekt waardoor je zwakkere nesten krijgt. En dus hondjes die niet sterk zijn met alle gevolgen van dien.

  • Gossie, wat triest. Gelukkig hebben jullie een groot hart. Het is ff niet anders.

Reakties zijn welkom.

advertentie