Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

oogstfeest

Hallo allemaal,

De afgelopen tijd heeft Tonnie hier op het dorp bij Ger gewerkt. Hij heeft daar een prachtige tuin aangelegd en de kelder uitgegraven en nu is hij nog aan het voegen. Dus hij heeft het druk.

[cleeng_content id=”531580919″ description=”Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u” price=”0.39″ referral=”0.05″]het-pad
Dit hebben ze allemaal gemaakt een heel gesjouw geweest.

kelder
Dit is de kelder waar ze nu mee bezig zijn.

Ik ben van de week eerst met Dina naar de dokter geweest, een hond had haar in haar been gebeten dus kreeg ze een tetanus injectie in haar kont, dat deed pijn. Daarna zijn we naar de gemeente gegaan om de hond aan te geven. Dina kan hierdoor haar kleine Laura geen borst voeding meer geven want dat schijnt ook in de melk te gaan zitten en dat is slecht voor de baby, daar was ze dus terecht heel boos over. Drie weken geen borstvoeding geven dan is het dus ook gewoon over.

Dan ben ik met Zolti en de baby weer naar het ziekenhuis geweest, daar hadden we goed nieuws de ogen van de baby beginnen te reageren dus we hebben goede hoop dat het weer goed gaat komen allemaal en dat is maar goed ook. Want dit kindje had anders geen toekomst gehad.

En ik ben weer naar het vliegveld geweest heb Marielle en haar vriend opgehaald een vriendin uit Nederland. Zij zijn een dag bij ons geweest en daarna heb ik ze op de trein gezet en zijn ze naar het zuiden afgereisd om daar huizen te kijken. Ik ben benieuwd hoe het ze bevalt daar en of ze een leuke week hebben gehad.

En gisteren hadden we oogstfeest op het dorp. Dan is er een optocht met paarden en karren en verklede mensen een beetje als ons carnaval maar dan miniatuur hier op het dorp.

DSCF8829
Een meisje hier van het dorp mooi gekleed voor de optocht.

DSCF8820
Kinderen in klederdracht voor de optocht.

Lotte deed mee in de optocht en reed samen met Annet en een vriendin van haar op de pony’s mee.

DSCF8823
Links Annet, Tjenga de beste vriendin van Lotte, een meisje van het dorp en rechts Lotte.

Andras deed met twee vrienden mee en die hadden zich natuurlijk verkleed als meisje. Niks mooier dan een keer tieten hebben. Ik heb ze in de make-up gezet grote lol natuurlijk. Andras had laarsjes van mij aan met enorme hoge hakken en hij kwam bijna kruipend thuis en snapte niet dat ik daar een hele avond op kon dansen. Het is dan de gewoonte dat mensen langs de kant gaan staan met tafeltjes waar bier, wijn, Palinka, koekjes of hapjes en limonade voor de kinderen.

DSCF8830
Onze tafel en Tonnie staat alvast te testen.

De optocht stopt dan bij het tafeltje en iedereen drinkt en eet wat dus dat duurt heel lang voor ze het dorp rond zijn en dan hebben ze aardig wat achter hun kiezen. Er wordt gedanst en muziek gemaakt heel gezellig allemaal. Wij wonen bij de start van de optocht en wij hadden ook een tafeltje staan, maar we hadden in eens een tweespan paarden met kar in ons hek hangen, deze draaiden af en kwamen met de boom van de kar en het tuig in ons hek terecht.

DSCF8859
Dit was dus geen slimme zet. Hier hangen ze in het hek.

Dus dat heeft even geduurd voor we het hele spulletje weer op de weg hadden staan en de optocht door kon, door de consternatie was er niet veel gedronken en gegeten, daar stonden wij dan met al dat spul. Maar goed we hebben de hele tafel in de bus geladen en zijn naar een andere plek gereden in het dorp en daar de hele handel weer neer gezet en met succes want toen de optocht kwam hebben ze alles opgegeten en gedronken dus we hoeven niet twee weken lang koekjes te eten en zo.

DSCF8872
Mijn vader en moeder doen ook altijd mee heel gezellig allemaal, links staat mijn pa palinka uit te delen.

Ondertussen wordt er voor het hele dorp gekookt aardappels en twee soorten pörkölt hadden ze dit keer, een met pens en een met wild-zwijn allebei waren ze erg lekker.

DSCF8817
Een van de grote kook potten, dit wordt buiten gedaan allemaal.

En dan is er nog bal, met eerst wat optredens. De zigeuners laten hun danskunsten zien, er is volksdansen en Saskia een Nederlandse deed een Indiase dans.

DSCF8924
Saskia.

DSCF8921
volksdans.

Ik was door de zigeuners gevraagd om mee te doen, maar precies had ik het niet begrepen, de taal blijft moeilijk, ik moest om 7 uur bij Magdi zijn die kleedde me in kleurige kleren mijn haar werd gedaan een roos erin en op naar de zaal. Moest ik mee dansen met het optreden dat was wel even spannend maar het ging best wel goed en ze waren trots op me en ik heb veel complimentjes gekregen van de mensen hier op het dorp.

DSCF8896
Hier ben ik aan het spartelen in het rood.

DSCF8897
Maar we hadden heel veel lol en eigenlijk ook wel heel leuk als je voor zo iets gevraagd wordt toch.

Daarna hebben we tot in de late uurtjes gedanst en lol gemaakt met een loterij natuurlijk, dus heel leuk allemaal. Vandaag heb ik helemaal niks gedaan lekker even bij komen van de enerverende week en vooral het bal.

O ja ik heb wel iets gedaan, toen ik laat in de ochtend mijn bed uit kwam en de gang in liep zat daar een heel lelijk klein katje heel brutaal te mauwen. Dus ik pak het beestje op zit ie onder de vlooien en een hoop vuil in zijn oren. Die heb ik eerst behandeld met anti vlooi en flink gekamd wat dat lelijke ding goed beviel daarna zijn oren schoon gemaakt met zonnebloem olie en nu moet ie nog ontwormt worden dat ga ik denk ik even morgen regelen. Waar het beestje vandaan gekomen is hebben we geen idee van, maar hij is niet bang voor de honden en de honden likken hem af de andere katten doen niet moeilijk heel vreemd allemaal. Maar goed hij ligt nu dus heel tevreden op mijn schoot te slapen en te spinnen. Hij ziet er uit als een gremlin, grote oren klein kopje en hij is mager, ik denk niet dat ie nog weg gaat we zien wel, misschien vinden we een goed baasje voor hem.
Nu dat was het weer voor vandaag.

Groetjes Diane[/cleeng_content]

Reakties zijn welkom.

advertentie