Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

paddestoelen zoeken

Hallo allemaal,
Allereerst dank je wel voor alle felicitaties. Verder ben ik gisteren toch wel wat wijzer geworden. Tonnie heeft mij gisteren verteld dat er nog makkelijk 10 jaar achteraan kunnen omdat er toch geen andere bijzondere vrouwen bij ons op het dorp rondlopen . Fijn om te horen dat ik voorlopig nog wel goed genoeg ben, dus hopen dat er over 10 jaar nog niets bijzonders rondloopt, dan hou ik hem nog even .
We hebben gisteren een hele leuke avond gehad, ze hadden gereserveerd in een restaurantje met bowlingbaan, ik heb mij ooit eens laten ontvallen dat ik daar nog wel een keertje wilde eten en dat hadden ze dus goed onthouden. Dus eerst lekker gegeten en daarna aan het bowlen met zijn allen.

[cleeng_content id=”327954301″ description=”Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u” price=”0.39″ referral=”0.05″]DSCF6619

Hier zitten we dan 10 jaar gelukkig getrouwd. Het straalt ervan af he .

DSCF6631

Hier zitten we gezellig met de hele bubs, rustig op onze beurt te wachten.

DSCF6636

Dit is tante Annemarie en die was ongelooflijk fanatiek. Zo erg zelfs dat ze haar schoenen volledig heeft versleten.

DSCF6639

Zoals je hier ziet.

Vandaag rustig aan gedaan de eerste uren. Ik zou met tante Annemarie en ome Martien een flinke wandeling gaan maken door de bossen. Maar onverwachts werd ik opgehaald door iemand hier van het dorp om paddenstoelen te gaan zoeken. Dus met oom Martien en tante Annemarie samen met Zolti de bossen in gewapend met een emmer en een fles water. Ongeveer 30 minuten lopen door de omgeving. Geleerd dat je de bloemen van de acacia kan eten en erg lekker zijn en natuurlijk heeft hij de nodige struiken en bomen aangewezen waar we later in het jaar allerhande fruit kunnen plukken. In het bos aangekomen laat hij zien hoe je de paddenstoelen kan vinden en hoe ze er uit zien, dus op zoek. Terwijl Zolti regelmatig driftig aan het plukken was konden wij geen paddenstoel vinden. Maar uiteindelijk hadden we het door en toen bleken er echt heel veel te staan. We zijn uiteindelijk met een halve emmer vol van die dingen naar huis gelopen. Daar eens nagekeken wat we nu eigenlijk meegenomen hadden, nu ik heb dus voor een klein kapitaal aan cantharellen in de vriezer zitten. We hebben ook foto’s gemaakt van het zoeken maar die moet ik jullie nog even schuldig blijven een klein technisch probleem. Zodra dit opgelost is zal ik ze toevoegen.

Het zoeken is best vermoeiend, je moet eerst een plek vinden waar ze kunnen staan, dan het blad weg harken met je handen en plukken. Maar dit is dus veel buk werk wat ik al snel opgaf en net als Zolti op mijn knieën door het bos aan het kruipen was. Dit hebben we een paar uur volgehouden. We zijn rond 13.00 uur vertrokken en waren rond 18.00 uur terug en ik kan je vertellen dat ik behoorlijk wat spiertjes voel waarvan ik het bestaan niet wist. Dus nu lekker even banken met een wijntje en vroeg naar bed.

Morgen gaan we naar Veresegyház om daar de beren en wolven opvang te gaan bezichtigen.

groetjes Diane.[/cleeng_content]

Reakties zijn welkom.

advertentie