Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Pruts tijd.

Met al dat prutsen zijn we stiekem wel allemaal heel druk. Mijn mams heeft zich volledig op het voedsel gestort. En doet niet anders dan fruit en groenten inmaken in potten, de vriezer. En flessen vol sap wordt er gestoomd.  En we blijven omkomen in de tomaten. Dus van pure ellende toch weer grote pannen vol gestopt om ze te laten fermenteren, dat neemt uit eindelijk de minste ruimte in.

Want mijn mams was heel enthousiast haar vrieskisten aan het vol proppen. Met de gedachte dat ik niet veel te slachten had dit jaar. Ik zeg tegen haar dat er vier schapen lammeren, een geitenbok, stuk of twintig eenden en iets van vijftien kippen komen voor onze winter voorraad. Oeps, die had ze even over de kop gezien.

Dus moet er het nodige fruit uit en de weck in. Maar dan zaten we weer met waar we dat op moeten slaan. Haar kelder is en blijft nat, wat niet goed is voor de weck. Mijn kelder ligt een eindje achter het huis, en is in de winter slecht bereikbaar. 

Maar we hebben een heel koel kamertje in huis op het noorden. Dat werd gebruikt voor logés. Kan nog straks maar dan ligt die gene dus in de voorraad kast.
Dus paps en Tonnie zijn vandaag wezen shoppen voor planken etc, en wordt er nu snel een voorraad kast ingericht om het vele werk van mijn mams veilig te stellen. En waar we makkelijk bij kunnen, vooral dat laatste is toch wel erg fijn.

Ondertussen ben ik de wol aan het schoonmaken. Want ook daarvan heb ik een flinke voorraad die schoon gewassen, gekaard, geverfd en gesponnen moet worden. Zodat ik dingen kan maken en misschien ook wel wat kan verkopen. De bedoeling is toch dat de dieren zichzelf zoveel mogelijk terug verdienen.

Dus we zijn druk met prutsen, wat nog net even kan voor de slacht. En het hout. En dan mogen we weer uitrusten in de winter en genieten van de resultaten van ons prutsen nu.

Groetjes Diane. 

2 Responses to Pruts tijd.

Reakties zijn welkom.

advertentie