Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Slowaakse eten.

Vandaag kwam mijn broertje uit Slowakije over met een groep vrienden. Één van die vrienden wint prijzen met zijn goulash.

Dus die kwam vandaag goulash voor ons maken. Rond twaalf uur waren ze hier en niet lang daarna zaten ze met zijn allen te huilen in de keuken. 

Het was een triest gezicht moet ik zeggen. Maar toen de uien gesneden waren werden ze al weer een stuk vrolijker. Ondertussen werd buiten het vuur opgestookt.

Na vier uur wachten, mochten we dan eindelijk de kampioens goulash proeven. En hij was heerlijk moet ik eerlijk bekennen. Daar naast hebben we een heel gezellige middag gehad op deze manier.

Een minder leuk bericht over Babetje. Die was vanmorgen in eens weer heel slecht. Ze had niet goed gedronken bij haar mama. Dus het begon allemaal niet echt leuk. Maar buiten huppelde ze toch lekker mee.

Maar in de loop van de dag zie ik haar steeds slechter worden. Haar koorts gemeten en ze had 40.7. Dat is echt hele hoge koorts. Dus de dierenarts gebeld om te vragen of we nog iets konden doen.

Maar die gaf me helaas een negatief advies. Na de antibiotica die ze gehad heeft kon hij niet nog meer spuiten. En hij had ook het idee dat er dan echt iets goed mis was. 

Uiteindelijk zie ik haar zo door haar pootjes zakken. Dus ben de wei ingegaan en heb haar er uit gehaald. Ze had het weer vreselijk benauwd en had nu echt geen kracht meer.

We hebben haar uit haar lijden verlost. En in eerste instantie waren we van plan om haar open te maken, en te kijken wat nu het probleem was. Maar dat was niet nodig. De slijm en push kwam uit haar luchtpijp. Dus ze was echt heel erg ziek en verdronk langzaam in haar eigen slijm. Ik baal er goed van, maar voor Babetje was dit nu de beste oplossing helaas.

Groetjes Diane. 

6 Responses to Slowaakse eten.

  • Nou toppie gedaan hoor Diane <3 jij hebt een hart voor dieren voor mijn gevoel <3

  • Heb het stukje gelezen, vraag me wel af hoe jij dieren slacht. Ik hoop dat je verdoofd slacht, en niet zonder verdoving het zieke beestje de strot doorhaalt want dat doen de halalslachters en de joodse slachters al, en tegen die walgelijke methode is iedere dierenvriend op tegen. Een dierenvriend die zelf zijn dieren slacht, past verdoving toe en pas dáárna wordt de halssnede gedaan, alle andere methoden worden door dierenvrienden afgekeurd omdat het dier dan een vreselijke doodsstrijd heeft. En de keel dichtknijpen, laten stikken is al helemaal taboe onder dierenvrienden. Maar jij als kenner weet natuurlijk dat dieren het verdienen om op een niet verachtelijke manier ze aan hun einde te laten komen.

    • Ik heb dit toe gelaten. Ik ga er niet over in discussie. Maar onze mening verschilt. Wat zal betekenen dat ik dan niet van dieren hou volgens jou mening. Het zij zo.

  • Ach ach wat jammer.Zij was heel er ziek,Longonsteking of zo iets.Ja, dat kan gebeuren bij ieders.Sterkte met alles!
    En gekondoleert.Ik zie bij Jullie is het weer noch steeds warm en mooi, wij lopen hier al met trui aan.
    Janka

  • Dat is een minder fijn verloop van zo’n leuk begonnen dag , Triest dat je op deze manier een dier moet verliezen maar jullie hebben alles gedaan wat je kon . En ook een dierenarts staat weleens machteloos .Sterkte

Reakties zijn welkom.

advertentie