Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Tegenslag

Hallo allemaal,

Het heeft weer even een paar dagen geduurd en inmiddels een hoop offertes verder, en een tijd van bezinning zoals ze dat noemen geloof ik. Het zit even tegen allemaal. Na al het positieve en de snelle vorderingen tegen lage tarieven, komen we nu op het punt toiletgebouw en het valt gewoon tegen. Het is op zijn Hollands gezegd …

[cleeng_content id=”839536524″ description=”Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u” price=”0.39″ referral=”0.05″]Hoe we het ook wenden of keren er moet een smak beton in en dat is een van de weinige dingen die hier echt duur zijn, waardoor we nu op het punt zijn om een keuze te maken en ik denk dat het er op neer gaat komen dat we volgend jaar pas verder kunnen met de camping afmaken.

Dat is echt heel erg jammer want ik had graag vanaf juli dit jaar willen draaien opdat er nog wat inkomsten zouden zijn, waarschijnlijk niet veel maar elk beetje helpt. We kunnen ook al ons geld er nu inpompen met het risico dat we nog te kort komen en niets meer hebben om van te leven en dat vinden we dus een te grote gok. We komen ongeveer 15.000 euro te kort, maar als we dat bij elkaar hebben dan hebben we de camping volledig compleet ook de aankleding van struiken en het speeltuintje en een mooie vuurplaats e.d. dus dat is echt stevig balen. Dit komt door dat de fundering tegen een helling aangelegd moet worden dit is dus iets wat we niet goed zelf aandurven waarom precies weet ik niet maar als ik het goed begrepen heb van de mannen komen er nog al wat krachten vrij op de planken die er voor moeten zorgen dat die handel waterpas komt te liggen. Dus dit moeten we laten doen. Dan is het hout duurder geworden maar dat kan ik zelf uit Slowakije laten komen en dan scheelt het toch weer genoeg om dat te doen. Het tegelwerk en plee-potten en stroom en leidingen en weet ik veel wat nog meer kan Tonnie allemaal zelf maar we hebben wel de materialen nodig en dit kan niet eerder aangelegd worden dan als de fundering er staat en natuurlijk het gebouw zelf, dus zo draaien we in een kringetje rond en kunnen niet veel doen.

In ieder geval zijn de jongens alvast begonnen met de palen zetten voor het hek werk zodat we de boel weer kunnen afrasteren. En ondertussen zijn we dus van alles aan het bedenken om op korte termijn aan geld te komen, naar de bank beginnen we niet aan want de rente is hier niet te betalen. We denken aan sponsoring, of investering, of een actie. We hebben ooit lopen geinen over een gironummer “Help Hobbelen de winter door” is ook nog een optie natuurlijk. Maar we hebben ook het idee om te vragen of mensen 2 weken bij ons willen boeken en alvast betalen met de vrijheid om die twee weken te besteden in de komende 5 jaar.
Dus dan zouden die personen zelf kunnen bepalen welk jaar ze gebruik willen maken van deze vooraf betaalde vakantie maar wel eerst even bellen of mailen zodat ik de plaats vrij kan houden voor die personen. Maar dan moet ik genoeg mensen vinden. Of gewoon iemand die zegt ik gun het jullie en ik help.

Maar goed morgenavond komt Marcel 4 weken naar huis dus daar ben ik weer heel erg blij mee en daarnaast heb ik een heerlijk huis op een heerlijke plek en allemaal vriendelijke mensen om ons heen en geniet ik van de natuur en de rust. Onze bomen worden op het moment opgevreten door rupsen en na wat onderzoek denk ik dat het nog een lelijke mot is ook, maar ik wil absoluut niet spuiten dus zie lijdzaam toe hoe langzaam het blad verdwijnt. Maar ondanks dat hangt er wel veel jong fruit in de bomen dus als dat blijft groeien duld ik die kleine harige monsters in mijn bomen. Ik kan ook zoals de Hongaren het doen een wit asbest pak aantrekken en met een bezem mijn bomen gaan uitvegen, maar naar mijn idee kruipen die kleine monsters weer net zo hard terug in je bomen. En daarnaast ze maken draden zoals spinnen dus zakken alleen maar als ik niet oplet zijn ze nog sneller terug in de boom dan ik kan vegen.

rupsen

rupsen 2

rupsen 3

Als het morgen weer mooi weer is ga ik weer cantharellen zoeken in het bos die zijn met die warmte vast flink gegroeid en weer de moeite waard om te plukken en ze zijn heerlijk. Dat is toch allemaal veel meer waard dan dat rot geld. Als je hier het dorp uitloopt de natuur in dan kan je echt een hele dag rondlopen of gewoon lekker in een veld gaan liggen en vogels en vlinders kijken zonder dat er ook maar iemand langs komt, moet je eens proberen op de veluwe. Maar mijn toekomstige camping gasten moeten dit dus wel allemaal missen dit jaar helaas. Maar goed we blijven genieten ondanks een beetje gepieker en de volhouder wint zeggen ze altijd dus dat zal blijken.

Groetjes Diane[/cleeng_content]

Reakties zijn welkom.

advertentie