Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Tsja.

Ik ben moe van heel veel denken. En dat komt door onze oude Barát. Twaalf jaar is het beest. En hij werd zwak op zijn achterhand. Langzaam maar zeker steeds erger.

Hij werd mager maar volgens ons at hij wel goed zijn brokken. Langzaam maar zeker zagen we hem aftakelen. 

Vervolgens wil zijn rechter voorpoot niet meer goed. Hij sleept en zwaait rond met die poot. Maar hij blijft naar buiten gaan, vind zelfs dat hij nog steeds de bal kan af pakken van Max. 

Maar ook dat werd minder. In overleg met de dierenarts hebben we hem op pijnstillers gezet. Daar werd hij vrolijker van en vond buiten dat hij de bal nog wel kon afpakken, hij ook nog wel een robbertje kon stoeien om te laten zien wie de baas was. Wat uiteraard eindigde met een Barát die omtuimelde want daar is hij niet stabiel genoeg voor. Ik heb hem ook verteld, dat als hij de boel gaat uitdagen hij geen pillen meer krijgt. Is hij niet van onder de indruk.

Ondertussen werd hij steeds magerder. Een wormen kuur gegeven. Maar dat gaf geen zichtbare resultaten. Zijn voorpoot werd dik. Dierenarts erbij alles nagekeken.hij was bang dat het van zijn hart kwam. Maar de rikketik van barátje doet het nog prima. Dus een antibiotica gegeven.

Vorige week kon hij niet meer overeind komen. Ik heb hem die dag twee keer naar buiten en later weer naar binnen gedragen. Hij werd schonkig, zijn ruggenwervel was nu heel goed te zien en hij lag maar een beetje. En hij at niet meer en aan zijn vel in zijn nek kon ik merken dat hij aan het uitdrogen was. Water bij hem gezet, iedereen dronk uit die bak maar hij niet.

Tonnie en ik nog eens overlegd wat gaan we doen. We wilden het weekend afwachten en gingen hem anders voeren om het nog aangenaam voor hem te maken . Blikvoer gekocht en een kilo macaroni gekookt. Door de macaroni gedroogde brandnetel, kalk, olie en een ei geroerd. Drie keer per dag een portie macaroni met wat blikvoer.

Barát knapt op. Zijn ruggenwervel is niet meer zo zichtbaar en hij staat weer op. Gaat weer door het luik zelf naar buiten en vind dat hij ook nog moet blaffen en naar het hek als de rest ook herrie staat te maken. Blijkbaar werkt onze nieuwe aanpak en wordt hij weer actiever.

Al met al had ik de kinderen en mijn goede vriendin rosé al gewaarschuwd dat het na het weekend zover zou zijn. Tonnie en ik hadden afgesproken om maandag de dierenarts te bellen en hem te laten inslapen. Maar dat wordt nu toch uitgesteld. Hij heeft geen pijn op zijn tabletten. Is vrolijk, eet goed nu en zijn vel zakt weer goed naar beneden dus de uitdroging is ook opgelost. Hij kan zelf naar buiten en naar binnen om te plassen en poepen of gewoon lekker buiten te liggen. Hij houd alles in de gaten en is gek op de aandacht die hij krijgt. Hij kan zelfs weer op de gladde vloer overeind komen.

Dus na heel veel denken en observeren.  Blijven wij hem nog lekker wat intensiever verzorgen om zijn oude dag nog aangenaam te maken. Hij wordt ietwat voller dus de extra drie maaltijden doen hem goed.

Hij heeft Nog steeds plezier. We laten hem niet lang alleen. En kijken vooral als het afkoelt savonds of als het begint te regenen dat hij binnen is. Maar we laten hem nog even praatjes hebben. De winter door zal niet meer lukken. Maar nu is het nog even goed en genieten we van elkaar.

Groetjes Diane. 

5 Responses to Tsja.

  • Hier ook een hond van 12 jr die een aanvaring met een auto heeft gehad en na foto’s bleek een gebroken heup. Dus die moet rust houden en is tijdelijk incontinent en ja daar moesten we dus een oplossing voor zoeken. De oude dame ligt dus op incontinentie matjes en luiers omdat ze niet kan lopen dragen pijn doet . Het is echt wat jij schrijft kijken hoe het gaat en je wilt toch het beste voor je dier. Wij geven haar oa kipfilet wat we gaar koken in wat bouillon en zilvervliesrijst en verder brokken erdoor heen of wat gekookte vis . Het is precies wat jij zegt opletten dat ze niet uitdrogen en wel eten en drinken.

  • Wat een zorgen ,maar de zorg die jullie hem geven super! Hopen dat het nog een tijdje goed gaat! Sterkte, want er gaat veel tijd en aandacht inzitten

  • Ach gossie die lieverd. Doen jullie goed, lekker verwennen en dat is aan jullie wel toevertrouwd. Sterkte ermee

  • Ach, ach lieve Diane,het is er zooo erg moeilijk om van goede vrienden de afscheid te nemen moeten….!!!
    Sterkte met ales toegewenst!

Reakties zijn welkom.

advertentie