Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Tweede antibiotica. 

Een mijlpaal. Twee dagen geleden dacht ik dat ze dood ging. Nu zit de tweede antibiotica er in. En ze doet het goed.

Gisteravond eerst gewapend met mondkapjes, koplamp en een bus poeder kippen inpoederen tegen luis. Eerst hadden we gespoten maar dat spul werkt niet zoals het zou moeten werken. Dus dan maar kip voor kip poederen. Een bus schapenverf mee om elke kip die we hebben gehad te merken. Dus nu hebben onze kippen een geheimzinnige gele vlekkenziekte.

En dan gisteravond laat nog een keer bij Babetje kijken en een fles geven. Ze was moe dat was goed te zien. Haar op mijn benen gelegd zodat haar bovenlijf omhoog lag en de fles gegeven. Vervolgens in een hoek een hoop gemaakt van hooi en haar daar neer gelegd schuin omhoog zodat ze kon slapen.

Vanmorgen eerst gekeken en ze leefde nog, joepie weer een nacht gewonnen. Dan bakkie koffie en terug naar de stal om te melken en voeren etc. Ik keek even over het deurtje naar Babetje en ze lag zoals een normal geit ligt. Dat gaf de burger moed. Blijkbaar kan ze weer gewoon liggen.

Na het melken rustig naar mama en Babetje om een flesje vol te tappen en te geven.  Maar Babetje wilde niet eten. Dat was dan weer een beetje eng, maar als ze zelf weer kan liggen verbruikt ze minder energie dus het kan, en haar flanken waren niet ingevallen dus niks erg. 

Twaalf uur terug naar de stal met de fles. Ik tap de fles vol maar vond eigenlijk dat de uiers niet bepaald vol stonden. Nog eens nadenken hoeveel tijd er tussen zat, nee die zouden veel voller moeten zijn. Nu zal mama toch niet in de stress raken hè. Maar Babetje wilde ook niet eten en geen ingevallen flanken.  Zou het? Zou het kunnen dat ze zelf weer drinkt?

Rond drie uur weer terug, nu zat er wat langer tussen dan zou ze honger moeten hebben. Uhm niet dus en weer bijna lege uiers, plus dat ik Babetje betrapte met wat hooi in haar bekkie.  Ik wil nog niet blij zijn, niet te snel.

Yes vijf uur, ik mag de tweede injectie zetten. Naar de stal en de antibiotica ingespoten. Mama mekkert, Babetje duikt onder mama. Zie je nu wel, nu weet ik het zeker. Babetje drinkt weer zelf, hoe maak je me blij.

Nu nog even een uurtje buiten op de beneden wei. Straks weer met mama apart in hun eigen stalletje en ik ga met minder zorgen de nacht in. Morgen weten we meer.

Groetjes Diane. 

8 Responses to Tweede antibiotica. 

 • Beste Diane,
  er boort mij nu steeds in mij hoofd de vraag naar de naam van het poder met welk Jullie de kippen tegen luis ingepoederd hebben.
  Zou Jij alstublieft zo goed zijn en mij die naam kunnen verraaden?
  De kippen hier hebben ook erg last van de bloedluis, nu in de herfst is het bijzonder erg want er is vochtig weer.
  Ik spuit in het hok op en achter de zitstokken iedere 14 daagen met Neostomosan(een hongaars produkt!) naar dat helpt inderdaad niet afdoende.
  Inpoederen van de kippen is zeker veel efektiever stel ik mij voor…
  Ik hoop op een antwoord van Jouw
  Met hartelijke groeten
  Janka Borghuis,Tsjechie

  • Piret mix staat er op het potje. Ze hebben ook een website http://www.piretmix.hu.
   Het is nu al stukken minder. Ik denk dat we van het weekend nog een keer poederen. We hebben naast de kippen ook de stokken etc ingepoeierd en merken al een flinke daling van die akelige kriebelbeestjes.

   • Ik dank Je wel ,zal proberen er aan te komen.Hier op forum wordt aangeraaden kippenkok met heet waater uit de Kärcher of met heetluchtpistol of met vuur uit de gasbrander schoon te maaken de stokken en de kieren in het nachthok.Maar dan zo dat het niet in de fik vliegt en alle kieren dichtspuiten met bouwschuim.Ook alles iedere keer met witkalk schilderen wat een enorm en gevaarlijk karwei is. Maar ook een dikke laag kippenmest met sterke amoniaklucht werkt…word geschreven.

    • Het kan veel simpeler. Als je dat poeder niet simpel kan krijgen. Jaag je alle kippen het hok uit. Alle eieren er uit. En dan diezel er in smeren of spuiten op wanden en stokken etc. Paar uur laten zitten dan hok luchten. Dus het beste kan je dat smorgens doen dan.

 • Oh wat heerlijk om te lezen dat het weer beter gaat met Babetje. Je bent een toppertje maar dat heb ik al vaker gezegd. Pff, wat een opluchting he? Kun je weer wat beter slapen.

  • Ja zeker weten. Vanavond nog wel even alles checken. En kijken of ze echt geen honger heeft. En dan slapen. Maar het blijft nog even spannend. En ik zal nog een heel tijdje extra in de gaten houden.

 • Jupie!!Jupie gewonnen! Wij spuiten hier in de kippenhok op de stokken en in de kieren Neostomosan om de kippen van de bloedluis te bevrijden.
  Groetjes
  Janka

  • Wat een mooi verhaal en gelukkig gaat het goed met de kleine. Komt vast helemaal goed, dankzij de goede zorg van jullie. Liefs, Corina

Reakties zijn welkom.

advertentie