Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Vác, hondjes en giethars.

Jaja vanmorgen natuurlijk eerst onze eigen beestjes verzorgd. Nu ik elke morgen alles over de melk tafel krijg, want geen van de dames wil dat hapje maïs missen, kan ik mooi tieten checken elke dag en weet ik of ik iets kan verwachten. Vandaag een rustige dag en ik wil al jaren eens een orgonite maken maar daar heb ik dus van die hars of iets dergelijks voor nodig. We wisten niet hoe het heette op zijn hongaars en ik had er ook nog niet veel moeite voor gedaan om er acher te komen moet ik eerlijk bekennen.

Maar vanmorgen had ik dat spontaan uit zitten zoeken en wilde ik ook spontaan dat spul hebben. Dus Tonnie aan zijn kop gezeurd en die zou met me op pad gaan om te kijken of we het konden krijgen.

Maar eerst even naar de buurtjes om te kijken of het dode hondje al geregeld was. Niet dus, buurvrouw wilde niet naar de kippenren zolang als dat beestje daar nog in zijn hokje lag. Buurman was ook beetje witjes en down. En vroeg of we hem naar de put gingen brengen. Ik zeg nee dat doen we niet. We begraven die kleine in onze tuin hij was veel te lief om in de kadaverput te gooien. Daar breng ik alleen de grote dieren naar toe als ze ziek geweest zijn en anders ook niet, dan zijn ze vaak op zijn minst nog goed genoeg voor hondenvoer.  De buurvrouw vond het fijn dat we hem een plekje gingen geven.

Toen in de auto naar galgaguta. Nincs natuurlijk hadden ze het niet. Door naar Acsa ook nincs. Dan door naar Vác wat we eigenlijk niet van plan waren. Maar daar lukte het wel. Ondertussen honger gekregen dus ons zelf verwend met een rundvlees hamburger broodje en dan weer naar huis.

Uurtje siësta, kachel aan maken voor de avond. Tonnie ging zijn ton nog even aansteken het was stook dag vandaag. En ik ben op de fiets gesprongen en heb drie honden Kira, Ison en Max op de fiets door het dorp gejaagd om even uit te waaien en dollen in de vallei.

Dan weer terug beestjes verzorgen voor de nacht, eten en nu lekker bankhangen.

Groetjes Diane. 

Reakties zijn welkom.

advertentie