Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

vakantie en leren

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend Lotte weer opgehaald uit Kroatië en daar nog een leuke zondag gehouden. Zaterdag morgen rond 7.00 uur vertrokken en op ons gemakje richting Kroatië, het begon meteen goed op de snelweg er waren er een paar op elkaar geknald dus file natuurlijk. En ook in Hongarije heb je van die sukkels die dan op de vluchtstrook gaan rijden om te kijken en ook om er langs te rijden, maar wat ik niet begrijp is of die mensen nu wel nadenken. Die strook is er voor de politie en ambulance op die momenten, waarom blokkeren mensen dat toch? Als je daar zelf of iemand waar je veel om geeft ligt dan vind je het toch ook belangrijk dat deze instanties snel ter plekke zijn en dan wordt je toch ook boos als er van die eikels op de weg de boel lopen te blokkeren om hun eigen nieuwsgierigheid te bevredigen of omdat ze zogenaamd zoveel haast hebben?! Waarom kunnen mensen geen rekening houden met elkaar, ze verbeelden zich dat ze heel wat zijn omdat ze mens zijn en vaak een dure auto rijden, maar het zijn in mijn ogen toch de grootste beesten op aarde met het minste respect voor hun soort genoten en omgeving of zie ik dat nu zo verkeerd?

[cleeng_content id=”805847259″ description=”Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u” price=”0.39″ referral=”0.05″]Maar goed de rest van de reis liep soepel op de tolweg in Kroatië stonden een paar meiden flesjes water uit te delen. Ook wij moesten even stoppen bij ze maar in plaats van ieder een flesje werd er een tree van 12 flesjes door het raam gedropt en werd ons nog een prettige vakantie toegewenst, dat was wel grappig. Aangekomen bij het luxe huis lekker een bakkie Hollandse koffie en tegen de avond de barbecue ingewijd, die was nog zo smetteloos dat het tijd werd dat er wat zwarte plekken in kwamen. En ik heb een vijgenboom gekregen, die ik graag wilde hebben en dus ook erg blij mee ben.

barbaque

Zondag alles ingepakt en met zijn allen naar de zee. Daar hebben we lekker een beetje in het water liggen drijven de hele middag.

baai

lotte_en_rosalien_in_zee

tonnie_en_lotte_schatzoeken

lotte_met_schat

tonnie_en_winfried

En tegen de avond naar een leuk klein plaatsje gereden om lekker met zijn allen te eten erg gezellig allemaal, en voor Lotte een leuke laatste dag. Lotte heeft nog een deal gesloten met de vader van Rosalien, als ze goed haar best doet en het haalt mag ze volgend jaar twee en een halve week naar Kroatië komen.

4_meiden

lotte_en_jaiden

lotte_en_rosalien

Maandag morgen de eerste les dag, een beetje getest en ze krijgt 3 uur Hongaarse les en 1 uur geschiedenis en 1 uur aardrijkskunde elke dag. En ik zit er dus ook bij om af en toe te helpen. Ze begrijpt niet altijd al het Engels en de vertaal computer vertaald goed maar ook moeilijke Nederlandse woorden begrijpt ze niet altijd dus dan moet ik een beetje helpen. En wat ze leert heb ik vroeger ook gehad op school en ik weet er ook nog wat van dus ik kijk en luister mee zodat ik haar thuis kan helpen bij het leren en de dingen eventueel nog wat meer kan uitleggen zodat ze ook begrijpt wat ze leert. Dus ik heb nu ook intensieve Hongaarse les elke dag moet ik mijn voordeel maar mee doen dacht ik zo, en Lotte vind het wel heel fijn dat ik mee doe.

lotte

Dinsdag vandaag dus begon al dat Lotte zich niet echt goed voelde maar toch naar de les want het is belangrijk. In de pauze lekker even buiten wat drinken en dan een beetje praten met de leraar. Kreeg ik vandaag echt iets te horen waar ik trots op ben. Waarom er zo veel moeite wordt gedaan om Lotte in haar klas te houden en het Hongaars goed bij te spijkeren is dus dat ze Lotte een hele fijne meid vinden, ze kan met iedereen opschieten en is erg sociaal. Ze verwachten in de toekomst meer buitenlandse kinderen en Lotte zou uitermate geschikt zijn om die dan in te zetten om ze door de eerste moeilijke periode te helpen, en ze zijn er van overtuigd dat ze slim genoeg is aan de hand wat ze afgelopen jaar toch heeft gepresteerd. Dan mag ik wel trots zijn of niet dan? Maar helaas was Lotte zo ziek dat we na 3 uur les echt naar huis moesten en morgen blijft ze nog een dagje thuis en dan gaan we weer aan de gang. Ze heeft iets van een buikgriepje of zo en Tonnie ging ook plat vandaag met de zelfde verschijnselen en meer mensen hier in het dorp. Het is niet anders en het gaat ook weer over, nu maar hopen dat ik niet gevloerd wordt want ik moet met Lotte mee, om de leraar en haar een beetje te helpen. Maar goed we zien wel. Dit waren de afgelopen dagen weer.

groetjes Diane.[/cleeng_content]

Reakties zijn welkom.

advertentie