Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Van alles wat.

Gelukkig raken we langzamerhand aan het eind van de tomaten. We hebben 2 kilo tomatenpuree gefermenteerd, dat zijn aardig wat potjes. Dan heb ik een liter of drie kurry tomatenketchup gemaakt. Voor de eerste keer en het is best lekker geworden. Verder hebben we bakken vol tomaten gepureerd in de vriezer geduwd, kunnen we even rustig gaan bedenken wat we er nog meer mee kunnen doen. Nu komen de kleinere tomaten, die gaan we lekker drogen. Er zal een gedeelte in gekruide olie gezet worden en een gedeelte gewoon zo, Om te snoepen. Nu komen de appels, pfff.

Babetje doet het nog steeds goed. Vandaag is ze gewoon de hele dag in de wei geweest. Snachts houden we mama en Babetje nog apart in een eigen stal, zodat ze rustig kan slapen en nog verder bij kan komen. Want de kleine dame heeft een flinke optater gehad. En we houden haar met argusogen in de gaten. Ze begint weer meer te knabbelen dus het ziet er nog steeds positief uit.

Vandaag voor onze oude herder Barát bij de dierenarts pijnstillers gehaald. Hij is inmiddels twaalf en behoorlijk versleten. Hij is achter zwak en zijn voorpoot wil niet lekker meer buigen die maait hij een beetje rond om vooruit te komen. Door deze kwaaltjes kon hij niet goed meer overeind komen, waardoor hij minder goed ging eten. Kortom het een is het gevolg van het ander.

Maar hij is nog steeds zindelijk en voor zover mogelijk actief. Nu hebben we hem ruim een week aan pijnstillers, en onze Barát heeft weer meer plezier. Loopt weer bij het hek, wel op oude manke hond tempo. Maar hij is er weer, eet weer beter. Dus hebben we besloten, dat als we hem op deze manier nog een aangename oude dag kunnen geven, doen we dat. Hij is altijd een geweldige hond voor ons geweest en probeert dat ondanks alles nog steeds te zijn. De oude schat.

Verder zijn we nu voornamelijk druk met hout zagen. Want het houthok moet vol voor de winter. En ik ben heel veel wol aan het schoon maken, wassen en spinnen. 

Helaas geen foto’s vandaag. Morgen even aan proberen te denken.

Groetjes Diane. 

One Response to Van alles wat.

  • Oh wat leuk dat je ook Curry ketchup hebt gemaakt. Zat ik laatst ook aan te denken. Bij ons in de buurt is het niet te koop en het is toch wel lekker op een delletje. En met Babetje gaat het gelukkig ook wat beter. Ik hoop dat ze goed aansterkt voor de winter maar met jullie zorgen zal dat wel lukken. Ja, dat Barát ouder wordt is niet leuk he? Nou ja, ouder worden wel maar als het met gebreken gaat maak je je daar goed zorgen om. Onze Dewi van 14,5 was toen ook echt op. Gelukkig heeft ze nu rust en het mooiste uitzicht op ons park. Maar er loopt er nog één van bijna 12 en één van bijna 10 en die mankeren ook van alles. Nou sterkte met het plukken en verwerken van de appels en het schoonmaken van alle wol. Gelukkig hoef je je niet te vervelen haha.

Reakties zijn welkom.

advertentie