Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

varken in het zwembad

Hallo allemaal,

Afgelopen zaterdag wilde Lotte naar Vác want daar was van alles te doen. En inderdaad een grote braderie en veel podia waar denk ik in de avond muziek gemaakt zou worden. Wij waren er in de middag ik denk 20 minuten en er kwam een enorme onweersbui aan. Die barstte dus los precies boven Vác. Het was of er een paar sluisdeuren werden opengetrokken met een enorme wind en ijskoude regen. De parasols vlogen in het rond en de tenten dreigden de lucht in te gaan dus met zijn allen parasols dicht staan doen in de regen want nat waren we meteen al en tenten vasthouden. Dit duurde denk ik 20 minuten en het was ijskoud daarna brak de zon weer door en hadden we weer prachtig mooi weer maar we liepen wel tot onze enkels door het water. Nadat we alles hadden bekeken zijn we weer naar huis gegaan. Thuis aan gekomen hoorde we het al rommelen en ik keek naar de lucht en wat denk je wij kregen ook zo een bui over het dorp heen, dus snel alles naar binnen gehaald de dieren allemaal verzorgd het huis open gezet want het koelt dan lekker even af. Ma belde toe de bui begon dat het eten klaar was dus wij gewapend met een paraplu naar ma toe en dat was maar goed want we waren halverwege en er werden weer een paar sluisdeuren open gegooid. Tonnie was Saskia een Nederlander hier op het dorp aan het helpen met spullen halen voor haar bruiloft feest a.s. zaterdag waar het halve dorp al naar toe leeft want het begint om 18.00 uur met eten, drinken en muziek en ongeveer 150 gasten in de tuin dus dat moet gezellig worden, zeker omdat Saskia getrouwd is met een zigeuner hier op het dorp. Maar goed het regende hier zo hard dat ik de bergen niet meer kon zien, dus deze even afgewacht toen met regenjas snel naar huis, het regende zo hard dat het riool het ook niet meer aan kon en dat was te ruiken.
Maar voor de bui was het natuurlijk gewoon nog bloed heet hier en we hadden het zwembad schoon gemaakt maar we hadden er nog niet veel water in staan en Kliko vond dat zij er ook wel even in kon dus die is gewoon over de opblaas rand gestruind en zat midden in het zwembad.

[cleeng_content id=”855091414″ description=”Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u” price=”0.39″ referral=”0.05″]kliko_in_bad_01
Hier zit de dame dan.

kliko_in_bad_02
En je ziet ze gaf commentaar toen ik zei dat ze er uit moest komen.

kliko_in_bad_03
Het geeft welke leuke plaatjes.

Ze was ook niet van plan om er uit te komen, maar wij vreesden voor ons zwembad want dat is heus niet voor varkens gemaakt. Dus we hebben haar verleid met wat lekkers om er toch maar uit te komen en ze werkte daar gelukkig aan mee.

kliko_loopt_er_uit
Nou goed dan voor een lekker hapje kom ik in beweging.

kliko_komt_er_uit
Het is wel reclame voor het bad want geen schrammetje ondanks dit varkens geweld.

Ik heb inmiddels een klein zwembad van de zolder getrokken en dat staat er nu voor haar, ze is de koning te rijk. Verder heb ik de foto’s van de geboorte van een van onze kuikens erbij gedaan en trotse mama Lotte die hem warm en droog maakt.

kuiken_01
het is echt een heel werk hoor om uit zo een ding te komen.

kuiken_02
pff hehe na ruim een uur vechten eindelijk mijn kop vrij.

lotte_met_kuiken
En hier zit ze dan de trotse moeder (kisz lány) met een moe nat kuiken, maar moeder en baby maken het goed.

Zondag zijn we naar Bánk gegaan daar was een groot folkloristisch festival met dans groepen uit Slovenië, Slowakije en Hongarije heel erg mooi om naar te kijken. Vandaag maandag was Lotte ziek ik denk dat ze kou heeft opgelopen in Vác dus naar de leraar gegaan om haar ziek te melden en huiswerk mee te nemen. En vandaag ging onze Puli heel raar hoesten vanochtend een uur met hem buiten gezeten hij was echt heel benauwd, en in de loop van de dag had hij nog een paar van dat soort aanvallen dus toch maar even naar de dierenarts gegaan met hem, blijkt ie een keel ontsteking te hebben dus met wat medicijnen en een paar prikken in zijn kont moet ie er met een paar dagen weer vanaf zijn. De leraar heeft ons voor vrijdag uitgenodigd in Nográd Sáb, dan geeft de dansleraar van school van 18.00 uur tot 21.00 uur gratis dansles in Hongaarse en Griekse dansen, dus ik denk dat dit een avondje hard lachen gaat worden. Ik heb de uitnodiging aan genomen natuurlijk. Onder tussen krijgt Tonnie het steeds drukker want de ene Nederlander weet weer een andere Nederlander hier in de buurt te wonen die allemaal mensen zoeken waar ze van op aan kunnen dus we hebben straks een heuse klusbus als dit zo door gaat, dus we hebben niks te klagen het is weer een opwaartse spiraal, het gaat langzaam maar wel de goede kant op.

groetjes allemaal en tot de volgende keer.
Diane[/cleeng_content]

One Response to varken in het zwembad

Reakties zijn welkom.

advertentie