Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

vechten met klei en palen

Hallo allemaal,

Goed hier ben ik dan weer met mijn schrijverij, ik moet wel bekennen dat ik dus niet elke dag tijd heb om te schrijven en dus regelmatig wat moet inhalen en bang ben dat er mensen zijn die dus steeds zitten te kijken en niets nieuws vinden. Als ik de weblog inmiddels een beetje goed begrijp is er een mogelijkheid om je mail ergens achter te laten waardoor je bericht krijgt als ik hem bijgewerkt heb is misschien handiger voor de echte fans. Als het niet werkt geef even door want dan moet ik zelf iets doen denk ik om het wel te laten werken, ik moet ook nog veel leren dus help mij.
[cleeng_content id=”384206104″ description=”Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u” price=”0.39″ referral=”0.05″]Goed gisteren hebben we dus serieus zitten smikkelen en smullen van het varkentje, wat aangeboden was door de loge’s van mijn ouders, deze hebben het varken betaald en de bakker die hem in de oven heeft klaar gemaakt. Huub en Liet dankjewel voor deze heerlijke traktatie. Het spit werd wat moeilijk omdat er op het dorp dus geen elektrisch spit is en niemand zin had om bij bijna 30 graden 7 uur bij een heet vuur dat varken rond te draaien, ik ook niet dus. Maar de bakker in Pénc heeft ons behoed van zo een marteldag door ons varken in zijn oven heerlijk klaar te maken. Ik ben mee geweest om hem te halen. Hij kwam uit de oven en rook al overheerlijk vervolgens gingen er twee lage ijzeren bakken met halve varkens en vet de auto in en deze moest dus zonder al te veel knoeien door de bergen en de kuilen en gaten naar huis gereden worden, dit is mij aardig gelukt maar een klein beetje vet er uit geknoeid. Daarna was het wachten op de genodigden, ondertussen lekker verse biologische sla uit de tuin geplukt en klaar gemaakt wat tomaatjes en wat groente in het zuur een flesje wijn en we konden beginnen. Ik zal jullie vertellen we hebben de helft van het varken soldaat gemaakt wat ongeveer 12 kilo vlees was met 13 mensen dus behoorlijk gevreten. Er waren wat mensen die last hadden van maagzuur wat ik niet echt vreemd vond. De andere helft hebben we lekker in de vriezer gemaakt voor slechtere tijden.

DSCF6800

Ondertussen is het houthok ook helemaal klaar en is er een begin gemaakt met hout voor de volgende winter en uiteraard voor onze gezellige kampvuur avonden.

DSCF6810

Al het hout wat je nu nog ziet moet er dus in gestapeld worden.
Vandaag was het bijna te heet om te werken maar mijn mannen laten zich niet kennen en gaan gewoon door met de werkzaamheden aan de camping. De geul waar het riool in ligt wordt netjes dichtgemaakt en verder met hek zetten. En achter het hek wordt weer een geul gegraven (dit lijkt bijna een hobby) maar dit keer voor het vele smeltwater in het voorjaar en de regen beheerst af te voeren. Als dit klaar is gaan ze weer een geul graven (zie je wel een hobby) dit keer langs de terrassen om te zorgen voor afvoerputjes en dus ook weer riool. Om kosten te besparen wordt dit nu dus allemaal met het handje gedaan wat niet meevalt met die kleigrond hier, maar ondertussen hebben we de tijd om oplossingen te zoeken voor ons (geld)probleempje. Rond 12 uur stoppen want dan wordt het echt te heet en dan rond 16.00 uur weer door. Het zat wat tegen met twee palen want in de grond zaten een paar grote keien die er dus eerst uit moesten voor de paal erin kon. Na wat graafwerk was het gat zo groot dat de paal er bijna overdwars erin kon, uiteindelijk is het ze toch gelukt en de palen staan. Morgen gaan ze hier verder mee zodat het gaas er tegen aan kan en de boel weer netjes afgesloten is. Ik zelf ben druk geweest met ijzeren bakken schoonmaken van het varken, heel veel was daar komt geen eind aan met al die hardwerkende mannen in huis en hout kappen, er liggen nog veel takken van het snoeien en van de bomen en struiken die hebben moeten wijken voor de camping onder de notenboom en die moeten kort gemaakt worden om voor brandhout te dienen in de winter of om gewoon verbrand te worden omdat het niets is. Aangezien de mannen het zware graafwerk doen, doe ik dat hout en sta dus  letterlijk de blaren in mijn handen te hakken op dat goedje. Ondertussen is Marcel ook al weer bijna een week thuis en werkt hard mee, wel onder licht protest want hij is op vakantie zegt ie, maar daar zijn de meningen over verdeeld ik zeg dat hij thuis is. Maar ze hebben een hoop lol met de muziek zo hard aan dat volgens mij het hele dorp mee kan genieten werken ze echt heel erg hard. En gaan s’avonds lekker naar de disco of de kroeg en overdag hebben ze natuurlijk lekker een paar uur voor zich zelf als het te heet is om te werken, maar dan is het wel lekker om te terrassen of te scooteren net wat ze willen.

DSCF6802

DSCF6803
Onze Janos die steeds meer stekels op zijn hoofd krijgt en de potten met gel vliegen er door.

DSCF6806

DSCF6807
Mijn Marcel die dus weer thuis is haha.

Lotte heeft vandaag ook scooterles gehad van Tonnie en Marcel dus ik ben benieuwd hoe lang het duurt dat we de eerste reparaties moeten plegen aan Lotte en de scooter. Goed morgen moet ik weer naar Boedapest om iemand op te halen die even komt kijken van een reisbureau en overmorgen weer terug brengen naar Boedapest. Dus ik weet niet of ik morgen tijd heb om te schrijven, want het is ook de bedoeling dat we gaan eten ergens en dat zal heus wel weer laat gaan worden. Maar mocht het meevallen dan zien jullie morgen weer een klein verslag van me.
groetjes diane[/cleeng_content]

Reakties zijn welkom.

advertentie