Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Vervolg huisje. 

Het leven is een beetje saai hier. Ik ben nog steeds druk met het schoon maken van wol. Hoewel ik nu wel resultaat begin te zien. Mijn kast wordt langzaam maar zeker gevuld met schone wol, klaar om te spinnen.

Maar iedereen wil weten natuurlijk hoe het met dat huisje van mijn vrienden is gelopen.

Diezelfde avond is meneer inderdaad gekomen. Hij had twee vrienden zo gek gevonden om hem te helpen. Dus Tonnie is mee gegaan en heeft het huis geopend. Hij heeft zijn bed, tv, keukentafel met stoelen, en wat kleding uit een kast mee genomen. En toen zij hij dat hij klaar was.

Kasten, keukenkastjes, kachel, gordijnen, gordijnrails en die hele hoop kleding liet hij achter. We zullen het maar niet over de vuilnisbelt achter in een hok hebben. Meneer moet wel een alcohol probleem hebben, want dat is het enige wat je tegen komt. Lege bierblikjes en drank flessen. De kachel hebben we er uit gehaald. Er zat plastic in gekoekt en het onderdeurtje was compleet uit zijn fatsoen gestookt. Die was niet veilig meer.

De volgende dag ben ik naar het stel gegaan, wat het eerste vreselijk had lopen zeuren om dat huis. Die hadden even tijd nodig om te overleggen. Dat hebben we ze gegeven. Maar konden ook een ander huis huren en voor dat andere huis hebben ze gekozen. Tot  groot geluk van het tweede stel wat ik op mijn lijst had.

Die stonden vrij snel met al hun kaartjes en papieren bij ons op de stoep. Dus van alles een foto gemaakt en er over gepraat hoe of wat. Ze wilden huren want ze konden geen eerste grote inleg neerleggen om te huurkopen, hoewel ze dat wel wilden als er een andere manier was om mijn vrienden te overtuigen dat zij het echt graag wilden.

Ze vonden het reuze spannend en wilden van mij weten of ze het huis zouden krijgen van mijn vrienden. En het zou fijn zijn als de huur iets naar beneden kon, werd er heel voorzichtig geopperd. Ik kan niks toezeggen, maar ik kan het wel in de mail door geven. En hoe lang het zou duren. Ik dacht een dag of twee, misschien nog even denken en overleggen daar, en dan een mail terug. Nog afgesproken dat we de volgende dag nog even rustig het huis gingen bekijken want zij had het nog nooit binnen gezien. Zij zijn weer gegaan en ik heb de mail verstuurd. 

De volgende morgen had ik al antwoord. De huur ging wat naar beneden.  Als ze een half jaar netjes huren en goed voor het huis zorgen, kan er volgend jaar onderhandeld worden over een huurkoop, en ze konden er per direct in. Wow dat is leuk nieuws.

Rond één uur stond het jonge gezin voor de poort met de kleine, om het huis te bekijken. Wij hebben niks gezegd, en zijn met ze gaan kijken. Ook zij wilde het heel graag. Dus wij geven ze de sleutel met de mededeling dat het hun nieuwe plek is. Verteld dat de huur iets minder was en de voorwaarden voor huurkoop. Zij vloog om mijn nek om me te bedanken en hij stond met een grote grijns op zijn gezicht naar de sleutels in zijn hand te kijken. 

Ik heb nog een foto van ze gemaakt voor het huisje en die naar mijn vrienden gestuurd met het verhaal hoe het gegaan is. En ook zij waren blij. Ik weet dat het voor mijn vriendin belangrijk is dat er mensen in kwamen die het huis waarderen. Dus hopelijk kunnen we volgend jaar onderhandelen om te huurkopen en is er een jong gezin met een eigen plek die ze misschien anders nooit hadden kunnen hebben. 

Al met al is de hele belachelijke situatie toch positief afgelopen.

Groetjes Diane. 

2 Responses to Vervolg huisje. 

Reakties zijn welkom.

advertentie