Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

volksdansen en verkiezingen

Hallo allemaal, 2 oktober 2006

Dit heeft weer lang geduurd, maar dit keer was het mijn eigen schuld. Ik ben zo slim geweest om dingen te zoeken op internet op de verkeerde sites met als gevolg een lelijk virus. Als ik iets wilde doen dan sloot mijn pc automatisch af en dat is knap lastig werken kan ik jullie vertellen. Maar we hebben het weer verholpen en ik kan er dus weer tegen aan.

[cleeng_content id=”730269949″ description=”Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u” price=”0.39″ referral=”0.05″]Om te beginnen is Marcel weer terug in Hongarije en hij blijft hier. Hij wilde in Nederland zich zelf proberen te redden, maar hij is er achter gekomen dat dit erg moeilijk is en na goed overleg is hij terug hier en maakt een nieuwe start. Zoals jullie begrijpen zijn Tonnie en ik erg blij want we hebben ons gezin weer bij elkaar. We gaan kijken hoe we het gaan doen met leren van Marcel want hij wil wel graag een diploma halen en denkt er nu dus heel anders over dan een jaar geleden. Hij heeft veel geleerd van het afgelopen jaar waar wij natuurlijk ook op hoopten. Ik weet dat er mensen zijn die het niet altijd eens zijn met mij hoe ik met mijn kinderen om ga, maar ik ben er van overtuigd dat ze veel meer leren door ze hun eigen fouten te laten maken en een goed contact dan ze alleen maar te vertellen wat wel en niet goed voor ze is. Als ik dit afgelopen jaar niet had gedaan met Marcel ben ik er van overtuigd dat ik jaren met een lastige puber had moeten vechten en nu hebben we door veel te praten en te overleggen en hem de kans te geven het zelf te ondervinden een prima harmonie gevonden met zijn allen in huis met een nieuw spannend leven.

Lotte is erg druk met haar Hongaarse leven, ze leert hard op school en haalt zelfs voldoendes voor de Hongaarse taal, ze zit een keer in de week een uur extra op school voor de nieuwe Engelse les waar de kinderen in zitten die goed zijn in Engels, ze spreekt geweldig Hongaars en heeft natuurlijk ook dit jaar weer haar handbal en nu is ze weer iets nieuws begonnen ze leert Hongaars volksdansen. Ze heeft een aantal lessen gehad en ook al haar eerste optreden, we hebben nu dus speciale kleding in de kast hangen en het staat haar geweldig en het is heel leuk om te zien. Ze gaat twee keer in de week naar les en heeft de grootste pret daar.

lotte
Hier is ze dan in Hongaarse klederdracht.

hele-groep
Hier de hele groep op het podium, Lotte staat als 4de aan de linkerkant van de foto.

de-jongens
Eerst de jongens.

lotte-in-de-kring
En dan ook de meisjes, Lotte in het rood.

lotte-een-stukje-kring
heel geconcentreerd.

lotte-dicht-bij
Mooi he.

Andras en Janos onze Hongaarse pleeg jongens zijn ook weer lekker bezig. Andras heeft er een puinhoop van gemaakt en ik had al wel een tijdje door dat er iets was, maar wat. Maar goed na een flinke ruzie en een paar goede gesprekken en wat informatie is het er uit gekomen en hij wordt nu hard aan gepakt. Hij heeft drie maanden huis arrest moet gaan solliciteren en stoppen met liegen en bedriegen de zachte en lieve aanpak werkt niet hij heeft me heel erg boos gemaakt en ik ben nu niet meer lief voor hem en daar heeft ie het heel moeilijk mee. Maar hij is zijn geloofwaardigheid kwijt en ik vertrouw hem niet meer en ik ben niet iemand die daar zijn mond over houd. Over drie maanden gaan Tonnie en ik bekijken hoe het verder moet met hem, maar hij weet dat hij de kans loopt om het huis uitgezet te worden omdat wij niet samen willen leven met iemand die niet te vertrouwen is. Dus we zien wel. Janos had ik al vaak gezegd dat hij zijn kamer moest opruimen en zijn bed op maken want hij verrekte het om een hoes om zijn dekbed te doen. Dat was ik dus ook zat, ik heb het dekbed in beslag genomen en hij heeft zo iets van kan me niet schelen en ik heb hem gezegd dat de winter er aan komt en er geen kachel op zijn kamer komt dus dat hij het vanzelf koud krijgt met -20 en dan praten we wel verder. Daarnaast was het zo een klerezooi onder zijn bed dat ik alles op het blik heb geveegd en in zijn bed heb gegooid dus toen hij zijn bed in wilde lag het vol met zand, haar en as en weet ik veel wat nog meer. Het heeft tot nu toe geholpen hij houd zijn afdeling nu netjes en schoon en zijn bed is elke dag opgemaakt. Verder hoor ik van Janos veel positieve dingen uit het dorp dus zoals ik het nu zie is hij serieus op de goede weg. Ondanks deze strubbelingen hebben we erg veel lol met elkaar.

Mijn ouders zijn nu naar Nederland en een goede reis gehad. We hadden de auto trein geboekt voor ze, dus ze zijn naar Wenen gereden daar de trein op en in Düsseldorf er weer af, ze hebben goed geslapen op de trein. Een prima oplossing voor de mensen die met de auto willen komen en tegen de reis op zien. Ik heb ook al gehoord dat ze Hongarije al missen maar ze hebben nog heel wat bezoekjes om af te leggen dus ik denk dat ze nog een week of twee weg zijn. Wij passen nu op het huisje en Marcel slaapt daar zodat er regelmatig iemand in huis is, maar het is wel stil want ma kwam toch elke dag even betten en koffie drinken of wij bij hun en pa deed niet anders dan alles uit onze schuur halen en naar zijn huis slepen. Tonnie heeft nu alles terug gehaald dus pa kan opnieuw beginnen als hij weer terug is. Ik ben benieuwd wat ze allemaal te vertellen hebben als ze terug zijn.

En dan hebben we een drukte van belang gehad hier op het dorp want er moest een burgemeester worden gekozen en wij hadden ook een stem. Het leken wel president verkiezingen heel leuk allemaal. We hadden 5 kandidaten en dat ging er op tegen elkaar de een was nog een grotere boef dan de ander natuurlijk. Maar gisteren heeft iedereen gekozen en in ons kleine dorp hadden we een opkomst van 70% dat is erg veel hier, en de oude burgemeester is weer de nieuwe. Maar de raad is behoorlijk veranderd en dat zal waarschijnlijk ook het enige zijn, want het is een arm dorp en als er geen geld is dan zijn er weinig mogelijkheden. Dus ik denk dat het rustige leventje hier gewoon door gaat.

poster
De verkiezings-poster van mijn buurman, is geen burgemeester maar zit wel in de raad.

vlag
Buiten posters had Laszlo ook een echte vlag hangen, het heeft niet geholpen geen burgemeester en niet in de raad.

jeugd-centrum
Het toekomstige jeugdcentrum, er moet nog veel gedaan worden met ook weer weinig middelen.

Wel wordt er nu hard gewerkt aan een jeugdcentrum met internet café en dat is zeker positief, en we hebben de eerste gesprekken gehad met de burgemeester en nog een aantal andere mensen hier van het dorp om te proberen een lokale omroep op te zetten en dat zou een goed ding zijn. Ik ben bang dat ik daar veel mee te maken ga krijgen omdat wij natuurlijk de ervaring hebben uit Nederland en we hebben nog de nodig spullen aan computers en programma´s om dit te kunnen realiseren wat er ontbreekt en dat is heel belangrijk is een zender en camera´s dus daar moet aan gewerkt worden zonder geld helaas dus liefdadigheid is hier zwaar gewenst en dan natuurlijk uit het rijke westen want hier is dat echt heel erg moeilijk. Een locatie waar de zender moet komen is er al. Wat een verschil met Nederland daar probeerden en is het uiteindelijk gelukt de politiek de lokale omroep de nek om te draaien om dat er vriendjes voor in de plaats moesten komen, en naar wat ik gehoord heb bakken die er helemaal niets van het heeft een hoop geld gekost en er is niks beters voor terug gekomen en hier is de gemeente heel erg blij en groot voorstander van dit initiatief en wil proberen om mee te werken waar mogelijk maar heeft geen financiële middelen om dit te steunen.

De afgelopen weken hebben we ook weer wat tijd gehad om thuis wat te doen. We hebben de eerste bloembakken in de tuin gestapeld van de stenen die hier overal liggen. Een nieuw hok gemaakt voor Kliko het lijkt net een grot er moet nog wat groen voor en boven op, maar ze is er helemaal tevreden mee na wat gemopperd te hebben natuurlijk. De jongens hebben al gezegd wij gaan bij Kliko logeren want het is echt mooi geworden. Hier op het dorp noemen ze het hotel Kliko. En we hebben de stoep voor de deur verbreed en de dakgoten zo gemaakt dat het water door de pijp loopt en niet overal er uit loopt. Want we gaan naar de winter toe dus alles moet worden voorbereid, er moet hout komen voor de kachel, hooi en stro voor de dieren en een voorraad aardappelen de vriezers zijn al aardig gevuld en we hebben nog een maand of twee voor het zover is. De schoorsteen en de kachel zijn schoon gemaakt dus we overleven het wel weer, we hebben al weer zin in de sneeuw want dat is werkelijk zo mooi hier. Goed dit was weer een heel verhaal ik hoop dat ik nu geen problemen meer ga krijgen met de pc e.d. zodat ik weer wat vaker de web log bij kan houden met kortere verhalen en hopelijk veel foto´s want ik heb gehoord dat er veel meer foto´s op mogen, ik ga mijn best doen maar moet rekening houden met de ruimte die ik heb.

klein-meisje
Ik vraag me altijd af hoe ze die kinderen schoon houden.

koek-start
Ik kan de naam niet onthouden maar het is een lekkernij op elk feest. Een lap deeg wordt om een houten rol gedraaid gepoeierd met zoet en dan rollend boven een vuur klaar gemaakt.

koek-begin-rol
Hier zie de rol .

koek-op-rol
Een mooi gezicht en lekker.

met-bella
Lotte met Bella een goede vriendin.

met-marcel
Met haar grote broer Marcel.

met-oma
Met haar oma.

paren-dans
Dit is ze nu aan het leren, en ze hoopt de volgende keer hier ook mee te doen dan.

paarden
Deze foto is uit de auto genomen maar op elk feest zie je dit soort ruiters.

tartaar
Tartaren zo uit het geschiedenisboek gestapt, helaas niet te paard maar wel met wapen uitrusting.

Groetjes Diane[/cleeng_content]

Reakties zijn welkom.

advertentie