Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

Voorjaar

20170223_143952Eindelijk is het voorjaar dan toch al gekomen, hoewel we alweer voorspellingen op lange termijn zien voor sneeuw. Nog lang niet alle nachten zijn vorst vrij maar dat is vrij normaal hier. We hebben ook wel jaren gehad dat we rond deze tijd nog vol in de sneeuw zaten, dus we mogen niet klagen. Maar als het zonnetje gaat schijnen gaat het ook zeker kriebelen. De mannen hebben de afge;open dagen onze zelf gemaakte kas katten dicht gemaakt. Want ik ga echt niet potjes vullen en inzaaien als er een risico bestaat dat de katten daar lekker tussenin gaan liggen met alle gevolgen van dien. Ik denk dat ik vandaag mijn enorme bak met zaad maar eens ga uit graven vandaag en uitzoeken wat ik al kan gaan zetten in de kas. Want de kas moeten we nu wel gaan testen natuurlijk of we op deze manier een langer groei seizoen hebben, en dan hopelijk lukt het om van de winter bloemkool en brocollie uit de kas te oogsten.

 

Ondertussen hebben we er weer een schapenlam bij. Onze Wientje is mama geworden, het was een zware bevalling en volgens mij neemt ze dat die kleine zeer kwalijk. Ze wil nu na ruim een week nog steeds niet vrijwillig die kleine de tiet geven. Maar staan we erbij en zeggen we dat ze stil moet blijven staan dan mag de kleine wel drinken. Ze doet niet lelijk of zo, ze snuffelt ook wel even of de juiste aan haar tiet hangt en dan staat ze met haar kop tegen me aan, rustig te wachten tot dat ik zeg dat het goed is. Omdat ze zo doet en wij niet de hele dag er boven op kunnen staat, voeren we de kleine drie keer per dag bij met een fles en dat gaat prima. Ze is nu flink sterker, en we hebben zo af en toe wel gezien dat die kleine de tiet op eist en als ze hem te pakken heeft kan Wien rond springen wat ze wil. Die kleine zwiept gewoon met haar mee en laat de tiet niet los. Dat is best wel weer grappig om te zien. Domme schapen zeggen ze wel eens, maar het lijkt er op dat Wien geen idee heeft dat ze mama is, maar die kleine weet maar al te goed wie haar mama is.

20170223_143952

Verder gaat het met ons prima allemaal. Lotte is super zwanger maar dol gelukkig, de tickets zijn geboek voor augustus zodat we er bij zijn als dit nieuwe mensje op de wereld gezet wordt. Ik heb al de nodige spullen verzameld, dat als ze straks met die kleine op vakantie gaan komen, dat hoop ik wel tenminste, ze niet alles mee hoeven te slepen. We verheugen ons heel erg op die kleine.

 

Zo langzamerhand leer ik mijn lezers ook kennen dankzij facebook. Steeds meer mensen weten me daar ook te vinden en daar plaats ik ook regelmatig foto’s en berichtjes. Zodra Marcel hier een keer is, laat ik hem eens kijken waarom ik de foto’s niet normaal in de weblog krijg. Want dan zou ik hier ook veel meer en vaker schrijven dat is zo makkelijk met een mobieltje, maar dan moet het wel werken natuurlijk. Maar goed nu zit ik dus weer achter de laptop omdat ik ook weer wat foto’s heb van de laatste telg, haar naam is Tinkerbel geworden na een felle discussie op facebook. Dat is kei gezellig als er een nieuw lam geboren wordt dan kiezen we zeer democratisch de naam.

 

Groetjes Diane.

Reakties zijn welkom.

advertentie