Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

We gaan door met wat we kunnen

Hallo allemaal,

Weer een paar drukke dagen achter de rug. Na de vorige mail zijn we nog steeds druk bezig om op de een of andere manier onze camping verder door te zetten. Maar eerst heeft Tonnie een houthok gebouwd waar ons hout droog onder gestapeld kan worden voor de winter, want ook daar moeten we aan denken natuurlijk als we de winter warm door willen komen. Daarnaast hadden we al een enorme stapel hout liggen die aan stukjes gezaagd moest worden en netjes opgeruimd. Dus nu is het achter het huis weer toonbaar geworden en kunnen we verzamelen. De palen voor het hek om de camping staan inmiddels ook en nu gaan we in ieder geval vast verder met het riool want daar hebben we alles voor liggen en de drainering kunnen we ook vast leggen en een greppel voor het waterafvoer. Dus helemaal stil ligt het niet en gaan we in ieder geval door met alles onder de grond leggen wat we al hebben.

[cleeng_content id=”929952464″ description=”Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u” price=”0.39″ referral=”0.05″]DSCF6759

DSCF6760

Dan hadden we weer onverwacht bezoek uit Nederland ineens weer een camper naast het huis hopelijk over een tijdje gewoon op de camping. Dit waren mensen die Tonnie kende van zijn werk de gemeente werf dit waren vaste klanten dus heel leuk dat die langs komen. Mijn pa en ma hebben een camper op de oprit staan met familie en deze wilden graag een varken aan het spit eten. Dus donderdag mijn vader naar Lali om te vragen hoe komen we aan een varken.
Dit wist Lali natuurlijk wel dus de heren moesten om 6.00 uur hun bed uit om naar de dierenmarkt te gaan een varken kopen. En daarna de nodige ingrediënten voor de marinade.

DSCF6764

DSCF6768

DSCF6773

Rond 8.00 uur waren ze weer terug met varken en deze heeft nog lekker een dagje mogen genieten in de dierenwei. Niet een heel slim varken want hij had lekker voor liggen bakken in het zonnetje en was dus behoorlijk verbrand, we hebben haar lekker gekoeld en flink verwent met lekkere hapjes. De volgende morgen stond Lali en de mannen om 7.00 uur op de stoep want het varken moest geslacht worden. En of ik een hoop heet water wilde maken voor het schoon maken van dat beestje. Kliko vind andere varkens totaal niet de moeite waard alleen als ze dood zijn wil ze wel even een kijkje nemen, raar beest onze Kliko.

DSCF6783

DSCF6790

Vrijdag hebben we weer lekker boven het vuur aan het koken geweest en dit keer is het Letsó geworden. Dus lekker zitten eten met zijn allen en lang na zitten tafelen.

DSCF6801

Ook vrijdag morgen Lotte naar school gebracht die ging met haar klas twee dagen op pad naar Miskolc lekker zwemmen en een grot bekijken en zo dus ben benieuwd hoe ze het heeft gehad.

Vandaag zijn onze onverwachte gasten weer op reis naar Nederland gegaan en heb ik de nodige mensen uitgenodigd voor het varken morgen en de mannen hebben het varken mooi schoon gemaakt naar Pénc gebracht waar hij morgen voor gebraden wordt zodat wij niet de hele dag aan een spit hoeven te draaien. Tonnie is vanmorgen vroeg nog met Andras naar een nieuwe markt geweest waar ze vanaf gespoeld zijn dus dat gaan ze van de week met mooi weer nog een keer overdoen. Zoals je merkt zijn we gewoon met alles aan het doorgaan en hebben we het druk met Nederlanders die op de koffie komen en onze camping in aanbouw komen kijken. De reacties zijn heel positief en iedereen is het met me eens dat het wel een bijzonder mooie plek is voor een camping dus dat moet goed gaan komen. Nu we gaan Lotte ophalen van school en morgen zal ik jullie eens lekker maken met ons gebraden varkentje en het heerlijke Hongaarse leven.

groetjes diane[/cleeng_content]

2 Responses to We gaan door met wat we kunnen

 • dit is nu een stukje hongarije wat ik helemaal niet zie zitten,ook al weet ik dat het de gewoonste zaak van de wereld is daar,dat je een varken hebt en hem opeet.
  Hypocriet,ja ik weet het,want ik vind vlees heel erg lekker,maar ik vind dieren ook zoooo leuk.
  Mijn man zegt dus dat we dat daar ook gewoon moeten doen,maar ik krijg al de kriebels als ik eraan denk.

  Hoe is dat bij jou/jullie gegaan dan? Kon jij je daar makkelijk overheen zetten?
  *zucht* ik denk dat ik maar vegetarier word…..

  • Je zal er zelf verbaasd over staan hoe snel een mens went aan nieuwe dingen. Je bent nu de kant en klare maatschappij van Nederland gewend en je pakt je stukje vlees uit de koeling en gooit hem in de pan zonder dat je eigenlijk het idee hebt dat het ooit een kip of varken is geweest. Hoeveel kinderen zijn er tegenwoordig niet, die niet eens weten dat er voor dat stukje vlees een dier geslacht is, of waar de melk vandaan komt. Tegenwoordig zie je nog nauwelijks dieren buiten lopen, het wordt allemaal opgehokt de vrachtwagen in geladen de vrachtwagen uit en het ligt in de winkel voor je het weet. Maar heb je geproefd wat het verschil is tussen varkensvlees van eigen land die lekker buiten heeft kunnen lopen, in een schoon hok heeft kunnen slapen, waardoor je veel schoner vlees krijgt, dan leer je er anders mee omgaan. En je hoeft niet zelf te slachten, als wij het hier al doen, niet echt vaak dus:), dan laat ik het doen door iemand die weet waar hij mee bezig is. Ik wil er niet bij zijn op het moment van dood maken, maar dit gaat zo snel dat ik iedere keer weer verbaasd ben. Geen stress van transporten, zo een Hongaar loopt naar het beestje toe met een bloed scherp mes dan is het pijnloos en snel, alleen varkens schreeuwen altijd omdat ze niet graag vast gepakt worden, daarom heb ik toen het eerste jaar onze Mangalica laten schieten door een jager. Hier ook ik trek een kip of haan uit het hok geef hem door aan Tonnie en voor ik het hok weer uit ben is het beestje al dood. Het valt wel mee als je er een tijdje tussen woont, je gaat het dan zelfs waarderen en anders tegen de consumptie maatschappij aan kijken. Nu is het ook slacht tijd van de ganzen en de eenden, je merkt er niks van, alleen zijn er in eens geen ganzen en eenden meer die door tuintjes heen lopen te scharrelen, behalve bij mij dan, maar goed ik ben dan ook een gekke Hollander die haar dieren voor de hobby houd. Maar volgend jaar gaan de jonge geiten en ganzen ook echt de diepvriezer in, ik zie er wel een beetje tegenop dat geef ik toe. Maar als het snel en fair gaat, geniet ik echt wel van een smakelijk stukje vlees en waardeer weer des te meer het arme luxe leven wat wij hier hebben:).

Reakties zijn welkom.

advertentie