Wil je op de hoogte blijven van de weblog door een email als er iets nieuws gepost word?

Vul dan hier je email in en klik op aanmelden.

Voeg je bij 240 andere abonnees

wonder in het dorp en dierenwelzijn

Hallo allemaal                      24 juni 2006
De afgelopen dagen voornamelijk in de auto gezeten wat geen pretje is met 35 graden.
[cleeng_content id=”757454633″ description=”Ik vraag dit bedrag als bijdrage voor de dieren. Als u klikt kunt u ook een voordelig abonnement nemen. Dank u” price=”0.39″ referral=”0.05″]Gisteren morgen eerst om 07.00 uur met de pleegmoeder van Dina en Victoria naar Dina toe in het ziekenhuis. We zijn zo vroeg gegaan om dat het later op de dag gewoon te heet is voor de pleegmoeder van Dina ze heeft last van haar longen en hart dus daar moeten we een beetje rekening mee houden. Dina was echt heel erg blij dat ze haar kleine Victoria weer in haar armen kon houden en moest huilen van blijdschap. Lotte heeft al een week vakantie dus die gaat ook altijd lekker mee, die krijgt geen genoeg van Laura en is knettergek met Victoria. Nadat ik iedereen netjes bij Dina had afgeleverd ben ik de stad in gegaan om de foto’s van de kleine Laura en de bestelde foto’s van het feest af te laten drukken. Daar moest ik gelukkig op wachten dus ben lekker op een terrasje gaan zitten om even helemaal in mijn uppie een bakkie te doen, daar was ik even aan toe. Ik ben de laatste dagen vooral druk met iedereen behalve mijzelf en dat heeft de mens toch af en toe nodig. Dus lekker mensen zitten kijken en proberen gesprekken te volgen wat nog steeds niet echt meevalt, maar is wel een goede oefening. Daarna mijn foto’s opgehaald en weer terug naar het ziekenhuis, daar hebben we tot 11.00 uur gezeten en toen weer naar huis voor de echte hitte. Onderweg kwamen we Yuri tegen die heeft vrij genomen van zijn werk om veel bij Dina te kunnen zijn en om voor Victoria te zorgen. Rond 12.00 uur weer thuis dus de was gaan doen, dat blijft een bodemloze put moeten ze toch eens iets op verzinnen in deze geautomatiseerde wereld. En om 15.00 uur weer in de auto die rare puli wegbrengen om geknipt te worden. Die heeft dus de hele weg boven op Lotte gezeten en bibberen. Afgeleverd en toen weer naar het ziekenhuis want Tonnie was meegegaan en die moest de baby nog zien. Weer een uurtje daar gezeten en dan weer de puli opgehaald die in een poedel was veranderd geen gezicht, ik zal er morgen een foto van maken en een voor en na laten zien, maar dan moeten jullie wel beloven om het beestje niet uit te lachen. Maar goed hij is er wel van opgeknapt en voelt zich veel lekkerder met dit warme weer.
Dan hebben we vrijdag een echt wonder op het dorp gezien, voor degene die mijn vader kennen. Als het boven de 33 graden komt trekt ie een korte broek aan, Marcel en Lotte zagen voor het eerst in hun leven de benen van opa. Dus daar hebben ze snel een foto van gemaakt.

DSCF7385 wonder

Naamloos-2 wonder

En we hebben Kliko bevrijd van haar martelende oorbel. Die stomme dingen in het oor van dit soort dieren gaat misschien goed als ze maar 4 maanden leven in een betonnen stal, maar zoals Kliko lekker kan rondlopen en schuren aan bomen en in een modderpoel kan rollen geven dit soort dingen zoals ik in het begin al van overtuigd was problemen. Haar oor was voor de zoveelste keer beschadigd dus we hebben hem er uit geknipt en ik heb foto’s gemaakt hoe het er uit ziet als het niet goed gaat. Ze had er echt last van en ze vond het niet leuk als we aan haar oor kwamen. De oorbel ligt nu netjes in mijn bureau en al gaat heel Hongarije op zijn kop staan ( wat ik niet snel zie gebeuren want het zal ze een worst zijn) dat ding gaat er niet meer in. Maar ooit zal het zijn zoals in Nederland, en ook dan ga ik er niet meer aan toegeven we hebben ook nog een wet voor dierenwelzijn en daar ga ik dan voor.

DSCF7383 kliko oor

Naamloos-1 kliko oor

Vandaag zaterdag morgen om 05.00 uur op, dit is echt veel te vroeg. Maar goed we gaan naar Inárc onze vriend Henk de pierenboer en zijn vrouw hebben een fatsoenlijke boekhouder die normaal gedrag vertoond en normale prijzen hanteert, dus daar gaan we naar toe en gelijk bij Henk even bij buurten natuurlijk. Dus eerst naar Henk dan door rijden naar Keckemét naar de boekhouder, die ik overigens heb aangenomen, een heel prettige man. We hoeven niet altijd naar hem toe want we kunnen ook onze papieren opsturen naar hem en als er vragen zijn dan via de mail, hij spreekt ook Engels, dus daar komen we wel uit. En moeten we toch naar hem toe dan gaan we gelijk even bij Henk langs. Na de boekhouder terug naar Henk want Marcel was daar nog lekker aan het bij buurten en de computer weer even ordenen, dus nog een tijdje buurten en al met al 18.00 uur weer thuis zo gaar als boter. Dus ik zit nu een beetje duf te zijn en ga zo lekker nog even buiten zitten en genieten van de rust, de vogels en een wijntje.

groetjes Diane.[/cleeng_content]

Reakties zijn welkom.

advertentie